Med unntak av en måling i august 2011, utført etter 22. juli-terroren, er dette den høyeste målingen Ap har hatt på målingene til Norfakta siden de begynte i desember 2008 på oppdrag fra Nationen og Klassekampen.

— Det er veldig gode tall for Arbeiderpartiet, sier partileder Jonas Gahr Støre til Nationen. Han sier at dette er motiverende for arbeidet fram til valgene i 2015 og 2017.

Høyre går fram med 0,6 prosentpoeng til 26,3 prosents oppslutning, mens regjeringskollega Frp fortsatt sliter, og må tåle en tilbakegang på 0,7 prosentpoeng til 12,8 prosent.

Alle sentrumspartiene går tilbake på meningsmålingene og er nå jevnstore. Regjeringens støttespillere KrF og Venstre går tilbake med henholdsvis 0,6 og 0,3 prosentpoeng, og oppnår en oppslutning på henholdsvis 5,1 og 5,2 prosent, mens Sp går tilbake med 1 prosentpoeng til en oppslutning på 5,1 prosent.

Som så ofte før når Ap gjør det bra, får SV svi for framgangen. Med en oppslutning på 2,7 prosent (minus 0,3 prosentpoeng), får partiet den svakeste oppslutningen siden disse målingene begynte i 2008, skriver Klassekampen.

— Vi må erkjenne at vi nå er i en vanskelig situasjon fordi Ap mobiliserer så kraftig som de gjør. Vi ser på alle målingene i sommer at det er en Jonas-effekt som rammer oss, sier partileder Audun Lysbakken.

På målingen får Miljøpartier De Grønne 3,7 prosent (+0,6) og Rødt 1,1 prosent (-0,2).