En 23 år gammel student og en 78 år gammel mann ble funnet bak et knust vindu i 78-åringens leilighet. 23-åringen var død. 78-åringen var alvorlig skadd. Politiet ble varslet om saken klokken 5.05 tirsdag morgen.

— Hendelsesforløpet fremstår uavklart. Vi er på utkikk etter vitner som har sett eller hørt ting i sentrum på dette tidspunktet, sier politiadvokat Anne Mette Dale i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Politiet vet at de to mennene ikke har noen relasjon til hverandre. Selve hendelsesforløpet og foranledningen til basketaket er for politiet ukjent.

— Det er foreløpig ingenting som tyder på at dette ender med noen drapssiktelse, sier Dale.

Rundt vinduet og ned langs ytterveggen til leiligheten, som ligger i første etasje, finnes blodspor som tyder på omfattende blødninger. Politiet vet ennå ikke om 23-åringen på egen hånd forsøkte å ta seg inn via vinduet, og dermed skadet seg på vei inn, eller om basketaket med 78-åringen startet utenfor leiligheten.

Politiet har til nå kun avhørt ett vitne i saken, en kvinne som var på besøk hos 78-åringen. Hun så ikke foranledningen for det som skjedde, men våknet av lyden av vinduet som knuste.

Stavanger universitetssjukehus opplyser at 78-åringen er alvorlig, men ikke livstruende skadd. Tilstanden var tirsdag ettermiddag stabil.