På vei ut fra pressekonferansen på Sundvolden Hotel onsdag sa Solberg til NTB at hun ikke vil vente til den avtroppende regjeringen har lagt frem sitt siste statsbudsjett 14. oktober før hun eventuelt presenterer resultatet av forhandlingene som nå pågår.

Finpuss og tunge saker

Onsdag holdt hun og Frp-leder Siv Jensen en kort pressekonferanse om fremdriften i regjeringsforhandlingene. Der ville Solberg ikke si hvor lang tid det vil ta å sluttføre forhandlingene, men hun håpet å komme gjennom de viktigste sakene i løpet av uken.

— Men vi vil alltid måtte komme tilbake til noen områder og forbedre dokumentene. Det er ikke alt det vi jobber med i sene nattetimer som ville bestått norskprøvene i skolen, sa Høyre-lederen til lett humring fra de fremmøtte.

Selv om den blivende statsministeren håper å komme gjennom «hoveddelen av sakskomplekset» i løpet av uken, sier hun det kan være noen store saker som står igjen, i tillegg til finpussen.

— Det er vanskelig å si hva som vil stå igjen før vi støter på de største problemene. Noen saker henger fordi vi ikke er ferdige ennå, og det kommer til å komme flere slike saker, sier Solberg.

Få detaljer

Begge partilederne fikk en rekke spørsmål om hva de var kommet frem til av konkret politikk for de neste fire årene, men hadde få konkrete svar. Det gjaldt både sidemålets stilling, avtalen med KrF om reservasjonsrett for leger i abortspørsmål og hvordan et nytt statlig veiselskap skal utformes. - Ingenting er klart før alt er klart, sa Jensen, som et mantra fra de siste ukenes sonderinger og forhandlinger.

Midtøsten

På spørsmål om Midtøsten-politikk og hvordan Solberg ville svare på en invitasjon fra Israels statsminister, svarte hun at hun gjerne vil treffe både Netanyahu og representanter for de palestinske myndighetene. - Det er viktig med et balansert syn på Midtøsten, og det viktigste er å være fokusert på å finne løsninger.

Også Jensen var opptatt av å få « en balansert linje» i Midtøsten-politikken.

— Noe vi kanskje ikke synes den sittende regjeringen har hatt.