Dialogen som ble lest opp i retten tirsdag for snart en uke siden, gir inntrykk av at den 51 år gamle Rune Øygard presser og presser den 15 år gamle jenten til å la den jevnaldrende gutten få ta på henne.

Til slutt prøver hun å berolige ordføreren og skriver «ikke vær redd, Rune. Alt under kontroll».

Men det hjelper ikke: «Nei!!! Jeg er redd. Han også vet at vi har mye kontakt. Avgjørende at han ikke får mistanke om oss», skriver Øygard i sitt svar en kveld i november 2010.

De nye meldingene

Meldingene inngår i en SMS-dialog som var helt ukjent da saken gikk for Sør-Gudbrandsdal tingrett i fjor høst — og de ble først lagt frem i ankesaken som nå er under behandling i Eidsivating lagmannsrett på Hamar.

— Dette er uakseptable meldinger. Men for å gjenta det, ingen av meldingene handler om seksuell aktivitet, og det er det han er tiltalt for, sa Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, den dagen dialogen ble presentert i retten.

Jentens bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal, mener dialogen beviser jentens påstand om at Øygard ville ha henne til å innlede et liksom-forhold til en jevnaldrende gutt, for å dekke over forholdet til Øygard.

Psykologvitne

Mandag får aktor, forsvarere og bistandsadvokaten mulighet til å spørre ut gutten om saken.

Dessuten skal blant annet rektoren ved jentens barneskole i vitneboksen mandag, i tillegg til en psykolog som ga jenten diagnosen posttraumatisk stresslidelse.

Også legen som vitnet i forrige uke, mente jenten hadde denne lidelsen.