Rolv Kristen Øygard beskrev lillebroren som en varm og omsorgsfull person, som har store problemer med å sette grenser for seg selv og andre. Han klarer ikke si nei, og dette er delvis bakteppet for overgrepssaken som nå er oppe for retten, ifølge broren.

— Mange har sagt at når Rune sier nei, så høres det ut som et ja, fortalte han da han vitnet i Eidsivating lagmannsrett onsdag.

Han ha bare fått med seg bruddstykker av det mediene har referert av Skype- og SMS-meldinger, og medgir i retten at han «har fått nok av denne saken». Likevel har han et klart inntrykk av at det var jenten som var pådriver i samtalene på Skype og at lillebroren lot seg rive med i en ungdommelig språkføring.

Tuller og fleiper

— Det er vel slik med mange, at når de prater med yngre folk, så legger de seg på samme nivå som dem de prater med. Man er litt tullete og fleipete, mer enn det ønsker jeg ikke å si, sa broren.

Bistandsadvokaten til den nå 17 år gamle jenten reagerte på påstandene om at hennes klient hadde vært en pådriver i det som Øygard i tingretten karakteriserte som griseprat.

— Hvem er det egentlig som inviterer til dialog her, for eksempel, spurte hun etter å ha lest følgende utdrag fra Skype-loggene:

Øygard: så vakker du er

Jenten: du er vakker, du med. Synd jeg ikke får se deg

Øygard: Sit nas

Jenten: Hæ?

Øygard: Sitter naken, jeg.

- Tør ikke si

— Det tør jeg ikke si. Det kan jo ha vært muntlig kommunikasjon som ikke står der. Jeg har ikke noen erfaring med Skype selv, svarte Rolv Kristen Øygard.

Han støtter sin bror fullt ut og mener anklagene om seksuelle overgrep mot den nå 17 år gamle jenten er falske. På spørsmål fra dommeren om det han har hørt og lest av dialogen mellom jenten og ordføreren kom overraskende på ham, om det var noe tydelig brudd med den Rune Øygard han kjente, svarte broren:

— Han har dratt det lenger enn jeg har trodd. Men jeg har sagt at jeg er skuffet over det han har skrevet, sier broren.

— Men var det noe tydelig brudd i forhold til den Rune du kjenner?

— Jeg liker ikke måten han har kommunisert på, svarte broren.