Fem lure triks til Facebook Messenger

Slik utnytter du meldingsappen fullt ut.

Selv om Facebooks Messenger-app har fått mye kritikk og dårlige anmeldelser som en følge av tvangsflyttingen, er det slettes ikke en dårlig app.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I april 2014tvang Facebook brukerne sine til å laste ned meldingsappen Facebook Messengerhvis de ville fortsette å sende meldinger til hverandre.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og selskapet har fått mye kritikk for å flytte mye av funksjonaliteten som tidligere var innebygd i Facebook til en helt separat applikasjon.

Men selv om Messenger-appen har fått mye kritikk og dårlige anmeldelser som en følge av tvangsflyttingen, er det slettes ikke en dårlig app. Den har også en rekke finurlige triks du kanskje ikke visste om.

Her er våre fem favoritter:

1. Vis vennene dine hvor du er

rødpil.jpg

Hvis du trykker på den bittelille pilen i tekstfeltet, vil du kunne velge om GPS-lokasjonen din vil sendes med meldingen eller ikke.Blå farge signaliserer at GPS-en er aktivert. Trykk igjen på pilen for å gjøre den grå, og forsikre deg om at vennen din ikke vet hvor du er.

gps.jpg

For å få frem et kart som viser hvor du eller vennen din er, trenger du bare å trykke på snakkeboblene. Et lite kart dukker opp under snakkeboblen, som du kan forstørre ved å trykke på. Du kan også nekte Ios-versjonen av Messenger å bruke posisjonen din ved å gå inn på innstillinger ->personvern -> stedstjenester, og fjerne Messenger fra listen. Ved å gjøre dette vil aldri appen vite hvor du er.

2. Last ned kule smiley-pakker enklere

10835146_10152822446524641_6844720590930112763_o.jpg

Har vennen din akkurat sendt deg en søt animasjon av en liten hundevalp som spiser pizza? Eller kanskje en overvektig katt som taster på en datamaskin? Hvis du vil bli med på moroa er du bare to klikk unna.For å laste ned samme smiley-pakke som vennen din nettopp benyttet seg av trenger du bare å trykke og holde på bildet han sendte, og trykke på «åpne bildepakke». Der kan du laste ned de samme bildene, og bruke dem i framtidige meldinger.

3. Søk etter bilder rett i appen (bare på Android)

bildesok2.jpg

Bilder sier mer enn tusen ord, og i en meldingsapp på mobilen er effektivitet alfa omega.Hvis du vil uttrykke deg ved hjelp av morsommere bilder har Messenger-appen på Android-mobiler en hendig funksjon, skjult i kontekstmenyen du får opp hvis du trykker på meny-knappen på telefonen din.

Under «image search» får du opp en liten søkemotor som lar deg søke etter bildet på nettet, som du enkelt kan lime inn i samtalen din. Hendig!

4. Ring med Facebook

ringe.jpg

Denne funksjonen har vært i Messenger i lang tid, men likevel ikke noe mange av oss bruker.Akkurat som med Skype eller Facetime kan du ringe gratis til Facebook-vennene dine som også har Messenger installert.

Alt du trenger, er å finne personen du vil snakke med, og trykke på telefonikonet øverst i høyre hjørne.

Så lenge du er tilkoblet et trådløst nett eller har data inkludert i mobilabonnementet ditt, er samtalen helt gratis.

5. Ikke bli lurt av «slett melding»-knappen

slett.jpg

I tillegg til å trykke på snakkebobler for å se lokasjonen til vennen din eller for å lagre en ny bildepakke, finnes det enda et valg du kanskje ikke visste om. Facebook lar deg nemlig slette meldinger, slik at de forsvinner fra samtalen. Men! Og dette er et stort men: Du sletter bare meldingene fra din kopi av samtalen.

slette.jpg

Vennen du snakker med vil fortsatt se alle meldingene i samtaleloggen, uansett om du sletter dem. Har du noen andre gode tips du vil fortelle om? Del gjerne med deg i kommentarfeltet nedenfor!

**LES OGSÅ:

Disse fem triksene bør alle Iphone-brukere kunne**

Slik blir de nye Iphone-emojiene

Publisert