Du bruker 100.000 kroner på ekstrautstyr til bilen

Trond Smogeli er blant dem som vil ha litt ekstra.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

— Nå falt det seg naturlig å bytte bil. Og ungene er store nok til at jeg ikke trenger å ta hensyn til stasjonsvogner. Jeg kikket etter en driftssikker bil med fin design. Etter å ha prøvekjørt falt valget på denne, sier Smogeli, nå eier av en ny og blankpolert Audi A7. I et spesialrom på Møller Skøyen går selger Haakon Ølmheim igjennom alle funksjonene før Smogeli får nøklene. Av ekstrautstyr har han kostet på seg en sportspakke, parkeringssystem, xenon-lys og multifunksjonsratt.

I likhet med mange andre nordmenn har han valgt å koste på seg mye ekstra. Oppvarmede bakseter, sportsseter, ryggekamera og 230 volt stikkontakt i bagasjerommet er noe av ekstrautstyret som selges med bilene i gode tider.

2011 var et av de beste bilårene på lenge. Bare tre ganger tidligere er det registrert like mange nye biler i Norge.

Bil venn med oss på Facebook!

Hett i Møller

MøllerGruppen, som importerer og selger Volkswagen, Audi og Skoda i Norge, Sverige og Baltikum, skor seg godt på nettopp det. Dermed ble det også nye rekorder.

Driftsinntektene passerte 18 milliarder kroner i fjor, og vokste dermed med rundt 2,5 milliarder fra året før. En god slump penger lå også igjen til slutt; 925 millioner kroner før skatt.

— Det var et veldig godt salg av ekstrautstyr i hele 2011. Ekstrautstyr gir bedre marginer for oss. Det er en av grunnene til at vi har fått et rekordår, sa en tydelig godt fornøyd konsernsjef Pål Syversen i MøllerGruppen under fremleggingen av konsernets resultater for 2011 i går.

— 2011 går over i historien som et svært godt år, all time high for oss, sier Syversen.

Deres kunder legger inn ekstrautstyr i alle typer modeller som kjøpes, ikke bare de dyreste.

Også BMW øker

På landsbasis blir det stadig vanligere å kjøpe ekstrautstyr til nye biler. Ifølge forlagsredaktør Per Morten Merg i Bilforlaget bruker kjøpere av BMW, Mercedes, Audi og Volvo i gjennomsnitt rundt 100.000 kroner i ekstrautstyr.

- Vi ser at det er BMW-kundene som velger mest utstyr, sier Merg, som understreker at tallene er basert på antagelser etter samtaler med noen av importørene.

130.000 kroner brukte en BMW-kjøper på ekstrautstyr i fjor, mens de andre ligger lavere. Volvo-kunder bruker minst. Da er det ikke regnet med biler som er importert utenom bilforhandlerne.

Over hele linjen

— I fjor økte vi salget av ekstrautstyr med ti prosent, sier administrerende direktør Vincent Salimon i BMW Norge, som kan melde om tidenes beste år omsetningsmessig.

Men det er ikke bare de aller dyreste bilene folk «pimper» med mer utstyr.

Det er en generell trend at biler i dag åpner for mer utstyr enn tidligere.

— Jeg tror folk både forventer og får mer utstyr i bilene sine enn før, sier Bilforlag-redaktør Merg.

Flere biler, også dyre

I fjor ble det registrert 138 000 nye biler i Norge, en økning på åtte prosent fra året før. Bare fire ganger tidligere er det solgt like mange biler på ett år, viser tall fra Opplysningskontoret for veitrafikken (OFV).

Statistikk fra OFV viser også at mange luksusmerker hadde en bra oppgang i fjor, dersom man regner med registreringen av både nye biler og de som ruller på norske veier etter å ha blitt importert brukt.

Den høye, prosentvise økningen for enkelte bilmerker, skyldes at det er små antall og dermed store utslag. Likevel kom det nærmere 60 nye Maseratier, Lotuser og Teslaer på norske veier i 2011. — Når mange velger å kjøpe elbil fra Tesla, sier det noe om at pengene sitter løsere hos folk, sier Merg fra Bilforlaget.

Hva slags utstyr må du bare ha i en ny bil? Handler du for mer enn du egentlig hadde tenkt? Debattér saken!

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Kjartan løy om at han måtte jobbe overtid. Hjemme ventet Sally skuffet. Så skjønte hun det.

Sally ante ingenting om tretopphytten Kjartan ulovlig og i hemmelighet hadde bygd til frieriet.

Mest lest akkurat nå

  1. Fjord Line kutter alle avganger fra Bergen

  2. – Derfor støtter jeg Trump

  3. Denne testen kan gi deg koronasvar på 15 minutter

  4. Sjokkert over prosessen før han sluttet som Brann-trener: – Rune Soltvedt gjemte seg

  5. Denne bilføreren fikk ikke kjøre videre før han hadde ryddet

  6. Har gjenskapt hvordan Bergen så ut i 1320