Tesla kan ødelegge for ladbare hybrider

Tyske bilprodusenter er entusiastiske overfor ladbare hybrider. Men tyskere flest tror ikke disse bilene er så miljøvennlige som det hevdes.

LADBAR: Audi A3 e-tron er en ladbar hybrid. Ifølge tysk professor har ikke disse bilene et like tydelig grønt image som rene elbiler. Foto: Thomas Larsen

  • Jan Harry Svendsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Problemet med ladbare hybrider er at de har en forbrenningsmotor, sier professor Ferdinand Dudenhoeffer til Green Car Reports. Han er direktør ved Center for Automotive Research (CAR) i Tyskland.

Ingen god idé

Flere og flere bilprodusenter satser nå på ladbare hybridbiler. Både Audi, BMW, Mercedes-Benz og Porsche selger allerede denne typen biler, og nye modeller er på vei.

Ifølge Dudenhoeffer er det ikke sikkert at det er noen god idé.

– Ladbare biler har ikke samme grønne image som elektriske biler.

– Lite de kan gjøre

For Tesla er dette gode nyheter, og til Green Car Reports sier Dudenhoeffer at det er lite bilprodusentene kan gjøre for å hindre den amerikanske elbilen i å ta større og større markedsandeler blant luksusbilene.

– Allerede i dag selger Tesla bedre enn mange tradisjonelle luksusbiler, og når den lille Model 3 lanseres om noen år, venter jeg at det samme skjer blant de rimeligere bilene, sier han.

– I Tyskland oppfattes ikke ladbare hybridbiler som ekte miljøbiler. Det er nok et problem for produsentene, avslutter Dudenhoeffer.

Les mer om elbiler:

Publisert
  1. Hybridbil
  2. Elbil
  3. Tesla
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Audi i strupen på Tesla

  2. Høstens største bilnyheter

  3. Snart er det tomt for EL-skilt

BT anbefaler

Maren (5) blei henta med luft­ambulanse etter mistanke om hoggormbitt

– Det var ei skremmande oppleving, seier mor Liv Myklebust. Rekordmange har kontakta Giftinformasjonen om hoggormbitt i…

LES SAKEN