Hundrevis av barn drar alene til Syden

Flere hundre norske barn har til nå i sommer levert fullmaktsskjema fra foreldrene til reiseselskapene slik at de kan reise til Syden alene.

FESTER: Unge under 18 år drar til Syden for å feste, for der er det ingen som spør om man er gammel nok til å kjøpe alkohol, forteller sjømannsprest Björn Rydberg
  • Ntb
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Alle som er under 18 år må sende inn et fullmaktsskjema fra foreldre eller foresatte før de får reise. Fra mai og hittil i sommer har reiseselskapet Apollo mottatt 420 fullmaktsskjemaer, skriver VG.

— De siste årene har vi hatt en jevn strøm av henvendelser fra ungdommer som ønsker å reise alene, som regel i sommerferien, sier kommunikasjons- og markedskonsulent Christine Hafnor i Apollo.

Reiseoperatøren Star Tour mottar også slike henvendelser, men kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren opplyser at selskapet ikke har oversikt over hvor mange henvendelser eller godkjenninger som er registrert.

Sjømannsprest Björn Rydberg i den Skandinaviske kyrkjan i Ayia Napa på Kypros sier at hans personale har kontakt med skandinaviske unge under 18 år hver eneste natt gjennom sommeren.

— Alle ungdommer som kommer hit, kommer for å feste. Her får du kjøpt alkohol overalt, og ingen spør om du er gammel nok, sier presten.

Publisert
BT anbefaler

Politiet rykket ut til melding om mishandlet gutt (7). Nå får betjentene oppfølging.

– Politifolk er også mennesker. De har følelser de også, sier politistasjonssjef Lars Morten Lothe.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Han skjønte fort at tyveriet ikke var veldig godt gjennom­tenkt: – Den stikker seg veldig ut i trafikken

  2. – Etter en frisk åpning på omgangen har Brann dabbet litt av igjen

  3. Vei er stengt i helgen: Flere bilister melder om kaos

  4. – Jeg vil heller ha en ferdigutdannet lege på 30 enn 25

  5. Far og sønn driver siste gjenværende nærbutikk på Hop

  6. Blir klærne rene på 30 grader? Vaskeeksperten svarer.