Halvparten av norske barn bor med gifte foreldre

Andelen barn som bor med gifte foreldre, har falt markant de siste tiårene, fra 78 prosent i 1988 til 55 prosent i 2016. Det er i Vest-Agder og Rogaland det er vanligst å bo med gifte foreldre.

GIFT ELLER EI: Færre barn enn før bor med foreldre som er gift.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Totalt bor 76 prosent av alle barn mellom 0 og 17 år samme med begge sine foreldre. Av disse er 54,9 prosent gift og 21 prosent samboende. Andel barn som bor sammen med kun mor eller far, er på 24,1 prosent.

Forskjeller landet rundt

Det er i Rogaland og Vest-Agder at det er vanligst for barn å bo sammen med gifte foreldre. Hele 64 prosent av barna i de to fylkene gjør det.

— Samtidig ser vi at andelen som bor med samboende foreldre på landsbasis, har økt fra fem til 21 prosent i samme periode, sier seniorrådgiver Anders Falnes-Dalheim i SSB.

Visste du dette?

Les også

Nå kan du skille deg raskere og enklere på nettet

I Nordland, Finnmark og Nord-Trøndelag finner vi den laveste andelen med gifte foreldre — rundt 40 prosent - mens samboere står sterkest i begge Trøndelags-fylkene og i Nordland. Vest-Agder har den laveste andelen av barn som bor hos samboende foreldre, viser tallene fra SSB.

Andelen barn som bor med bare én av foreldrene, er størst i de tre nordligste fylkene, der omtrent tre av ti bor med én av foreldrene. (©NTB)

Regjeringen vil endre Barneloven:

Publisert: