Apple saksøkes for skjermfeil på Iphone 6

To år gamle Iphone 6 har en feil som fører til at skjermen slutter å fungere.

PROBLEM: Touch Disease» arter seg ved at berøringsfunksjonaliteten gradvis forsvinner samtidig som at det dukker opp en blinkende, grå stripe helt øverst på skjermen.
  • Tek.no
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det er ikke bare Samsung Galaxy Note 7 som hartekniske problemer. I august meldte vi at det hardukket opp et alvorlig teknisk problem med Iphone 6som fører til at skjermen på telefonen etter hvert svikter. Apple har ennå til gode å kommentere saken, men nå øker presset mot selskapet kraftig.

NettstedetMotherboardrapporterer at flere advokatfirmaer i både USA og Canada nå har rettet gruppesøksmål mot Apple på grunn av feilen som er oppdaget i Iphone 6-telefonen.

Stille fra Apple

Bakgrunnen for søksmålene skal hovedsakelig være at Apple hittil ikke har tilbudt seg å reparere eller erstatte de rammede telefonene gratis, noe som har tvunget mange forbrukere til å rett og slett kjøpe ny telefon.

PROBLEMET: Problemet skal ligger her, i kontrollbrikkene, eller «Touch IC»-brikkene, til berøringsskjermen

Apple skal altså ikke selv ha kommet med noen offisiell bekreftelse på at problemet eksisterer, men selskapet har levert inn rettsdokumenter som viser at Apple er høyst klar over problemet.

Problemet med Iphone 6 har fått navnet «Touch Disease» og arter seg ved at berøringsfunksjonaliteten gradvis forsvinner samtidig som at det dukker opp en blinkende, grå stripe helt øverst på skjermen.

  • Her er den brannsikre boksen som Samsung sender ut til Note 7-eiere

— Feil med kontrollbrikkene

NettstedetiFixit, som først undersøkte problemet grundig, kom frem til at problemetikke ligger i selve skjermen, men derimot i kontrollerbrikkene til berøringsskjermen på innsiden av telefonen. Disse brikkene konverterer berøringen på skjermen til signaler som telefonen bruker til å utføre de ulike oppgavene.

Problemet skal være at kontakten mellom kontrollerbrikkene og hovedkortet kuttes, som altså betyr at det ikke hjelper å simpelthen bytte ut skjermen.

Det er ennå uvisst hvor utbredt problemet er, men et California-basert advokatfirma har uttalt til Motherboard at rundt 10.000 personer har kontaktet firmaet om å være med på gruppesøksmålet.

Hvor saken ender, og hvorvidt Apple kommer med noen offisielle uttalelser, gjenstår å se.

Mediehuset tek.no er eid av TU-media.

NB! Vi har også selv bedt Apple om en kommentar til søksmålet og «Touch Disease»-problemet, men har foreløpig ikke fått svar.

TEST: Nesten ingen andre mobiler kan måle seg med Iphone 7 Plus

Anbefaling: Dette er de aller beste TV-kjøpene du kan gjøre akkurat nå

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Samsungs batterimareritt fortsetter

  2. Test av trådløse øreplugger: God trådløs lyd behøver ikke koste skjorta

  1. Mobiltelefoni
  2. Apple
  3. iPhone
BT anbefaler

Fleire titals barnehagar treng oppussing

Dårleg vedlikehald og nye krav gjer at fleire av barnehagane i Bergen må totalrehabiliterast eller rivast.

LES SAKEN