- Truet med homohets

Kunnskapsminister Øystein Djupedal beskyldes for å ha truet en Høyre-politiker med det som ble oppfattet som homohets.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

I går skrev Bergens Tidende at Djupedal truet Snorre Valen i Sør-Trøndelag SV med at karrieren ville ta en brå slutt dersom han gikk inn for Ingrid Fiskaa som nestleder i SV.

Nå anklages Djupedal for å ha truet en Høyre-politiker med det som ble oppfattet som homohets.

Det var i en diskusjon med daværende rådgiver i Finansdepartementet, Kaj-Martin Georgsen (H) en måned før valget i 2005, at Øystein Djupedal skal ha kommet med det som ble oppfattet som homohets.

Djupedal, som da var nestleder i SV, skal ifølge VG ha sagt at han ikke ville nøle med å sette i gang SV-apparatet og bruke det mot Georgsen og hans sjef Per-Kristian Foss at de er homofile.

– Det opplevdes både overraskende og skuffende. Jeg følte det ubehagelig der og da, men for min del har jeg lagt det bak meg, sier Georgsen, som fikk en unnskyldning av Djupedal to dager etter episoden.

Djupedal innrømmer at han blir veldig engasjert i politiske diskusjoner, men avviser at han har truet Georgsen og SV-kollega Snorre Valen.

– Jeg opplever noen ganger at argumentets kraft er så sterkt at jeg burde formulert meg annerledes. Men det er aldri min mening å såre noen, og hvis det har skjedd, ber jeg selvsagt om unnskyldning. Slik jeg har gjort ved disse to tilfellene, sier Djupedal.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Truslene fikk flere til å snu

  2. Statsråd brukte trugsmål

  3. Raud klut vil til topps

  4. Stortingsplassen kan ryke

BT anbefaler

De har kjempet om Bergen i snart to år. Nå er det bestemt hvem som får bli.

Kommunen har nå bestemt hvilke tre selskaper som får dele byen mellom seg de neste to årene.

LES SAKEN