Politimannen ventet på ekssamboeren

Vitner har fortalt at politimannen ventet på parkeringsplassen i en halvtime før hans tidligere samboer dukket opp. Kvinnen ble drept med tre skudd.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Rolv-Are Pettersen (53) kjørte inn på parkeringsplassen ved Slettaelva skole allerede i åtte-tiden fredag morgen. Han satt i bilen og ventet til den tidligere samboeren hans, 41 år gamle Kristin Kjelstrup, svingte inn klokken 8.30, og parkerte like i nærheten, skriver Bladet Tromsø.

Pettersen steg ut av bilen og gikk bort til kvinnen. Etter en kort konfrontasjon mellom dem, dro politimannen frem et våpen og skjøt kvinnen med tre skudd. Deretter rettet han pistolen mot sitt eget hode og trakk av. Kjelstrup ble drept på stedet, mens Pettersen ble livstruende skadd.

– Det kan tyde på at han ventet på henne. Vi har avhørt vitner som har forklart seg om dette, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes til NTB.

Politimannen lå lørdag fortsatt kritisk skadd på Universitetssykehuset i Nord-Norge, ifølge politiet. Han er siktet for forsettlig drap.

Sikret våpenlager

Tromsø-politiet mener nå å ha god oversikt over hendelsesforløpet fredag morgen. Det er lite som står igjen av etterforskningen.

– Vi har avhørt de viktigste vitnene. Noen få avhør står igjen, og vi venter også å gå gjennom beslag, venter på teknisk materiale og analyse og slike ting, sier Lysnes.

Det er imidlertid ukjent hvorfor 53-åringen valgte å stjele en kollegas våpen til å gjennomføre drapet. Politiet vet heller ikke når våpenet ble fjernet fra våpenkofferten, som lå i politiets våpensafe.

– Det er mulig at det er spørsmål vi aldri får svar på, sier Lysnes.

– Vi har sikret dette åstedet, altså der våpenet ble oppbevart. Utover dette vil vi overlate videre undersøkelser til Spesialenheten, sier han.

Spesialenheten for politisaker er satt inn for å etterforske ettersom Pettersen brukte et tjenestevåpen. De vil begynne sitt arbeid mandag.

Ingen signaler

Tromsø-politiet har ikke ønsket å kommentere rutinene rundt uthenting av tjenestevåpen fra lageret. Politidirektoratet skriver i en pressemelding at problemstillinger knyttet til våpenbruk vil bli vurdert når direktoratet mottar rapporten fra Troms politidistrikt.

Både kolleger og nærmiljø har vært svært overrasket over å høre at Pettersen hadde tatt livet av sin tidligere samboer. Flere hadde lagt merke til at 53-åringen var opprørt etter at forholdet tok slutt forrige uke.

– Etterforskningen har ikke avdekket at det var noen som helst signaler på forhånd om at dette kunne skje, sier Lysnes. Etterforskerne kjenner heller ikke til at Pettersen skal ha opptrådt truende overfor Kjelstrup tidligere.

Den 53 år gamle politimannen har tjenestegjort i Troms politidistrikt i mer enn 20 år. Han var ansatt som politiførstebetjent ved Tromsø politistasjon i stilling som innsatsleder. Han var også en profilert person i Tromsø, og var blant annet involvert i å arrangere dansegallaer i byen gjennom en årrekke. Han hadde også et eget radioprogram, Torsdagsdansen, på Radio Tromsø.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. – Politiets våpen godt sikret

BT anbefaler

Varsler gondol­bråk: – Jeg har ikke tenkt å bo under en slik bane

Hvit skjorte og stram slipsknute under fleecejakke. Og knallgule arbeidsshorts med refleksstriper.