— Det er for vår del tilstrekkelig å vise til de omfattende lekkasjene i saken helt fra starten og inntil ganske nylig, til og med fra dokumenter som har vært stemplet som strengt konfidensielle, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

Hagen forteller at Jensen nå har fått tilgang til alle dokumentene i saken, bortsett fra en del dokumenter som gjelder Gjermund Cappelens narkotikasak, som er tatt inn i Jensens sak.

Etterforsket siden februar

Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar i fjor, siktet for grov korrupsjon. Jensen har siden vært etterforsket av Spesialenheten for politisaker. I oktober ble han også siktet for medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Han ble løslatt fra varetekt i juni i fjor.

Gjermund Cappelen er den antatte hovedmannen i en hasjliga i Bærum som politiet avslørte i fjor. Cappelen har i avhør hevdet at Jensen bisto med opplysninger og hjelp som gjorde det mulig for ham å smugle inn store mengder hasj til landet, noe Jensen har nektet for.

- Ingen forklaringsplikt

— Vi tar til etterretning at han fortsatt ikke vil forklare seg. En siktet har ingen forklaringsplikt til Spesialenheten, sier etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten til avisen.

Øyen sier de jobber med å kartlegge de faktiske forholdene så snart som mulig, uavhengig av den siktede politimannens forklaring. Det gjenstår fortsatt noe arbeid før etterforskningen anses som sluttført, sier hun.