Resultatløst søk etter savnet mann i sjøen ved Lindesnes

Letingen er avsluttet uten resultat etter en mann falt i sjøen ved Lindesnes fyr i Vest-Agder julaften. Været er for dårlig til å fortsette søket, opplyser politiet.

Publisert Publisert

UVÆR: Det var torsdag kraftig vind ved Lindesnes fyr. Bildet er fra desember 2013 i forbindelse med en storm. Foto: Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Søket er avsluttet og resultatløst. Været tillater ikke ytterligere søk på stedet, opplyser operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt.

Politiet beskrev torsdag ettermiddag leteforholdene som vanskelige, med høye bølger. Det var fyrvokter Kjell Olsen ved Lindesnes fyr som varslet politiet om hendelsen.

- Fortvilet stemning

-Tre ungdommer kom til meg like før klokken 16 og meldte fra om at kameraten deres var falt i sjøen. Det skal være snakk om en ung mann, sier Olsen til Fædrelandsvennen.

— Vi så ham i sjøen en stund, men så ble han borte. Det er svært fortvilet stemning her nå, og vi venter på redningshelikopteret, sa fyrvokteren like før et ambulansehelikopter, et Sea King redningshelikopter og redningsskøyta Ægir kom til stedet.

Tatt av bølge

Mannen er 28 år gammel og fra Romania, og har bodd i Norge i to år. Han var sammen med sine kamerater som også er fra Romania, skriver Aftenposten.

— Det som har skjedd, er at to av kameratene gikk litt nærmere sjøen. Den savnede gikk lenger enn kameraten, og ble tatt av en bølge og forsvant på sjøen. Han slo trolig hodet da han falt. Like etter så kameratene ham flytende bevisstløs i sjøen. Det er siste observasjon av mannen, sier Hyberg.

Politiet startet torsdag kveld arbeidet med å varsle de pårørende i Romania.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her står køen langt nedover fortauet: - Vi trenger at folk tar ansvar

  2. Bilbergeren: – Bileieren sier sjåførens kone må selge privat­bilen for å betale regningen

  3. Politiet: De to som var i bilen blir beskrevet som uskadet

  4. – Vi må kanskje tappe ned bassenget for å finne årsaken

  5. Nytt koronadødsfall i Norge

  6. Mattilsynet: Drep flekkbåndsneglen