Følger etter kjæresten

Det er trolig bare timer igjen til Maria Amelie blir uttransportert til Russland. Kjæresten, Eivind Trædal søker mandag visum for å følge etter.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

— Alt har skjedd mye raskere enn vi hadde regnet med, sier Trædal som har problemer med å forstå politiets hastverk. Mandag møter han opp ved den russiske ambassaden for å søke om visum, slik at han kan følge etter Maria Amelie. Han ønsker å være sammen med sin kjære som vil ankomme Russland som papirløs.

Arbeidet med å få Maria Amelie tilbake til Norge vil fortsette fra Russland. Trædal sier til NTB at de arbeider med å skaffe flere mennesker som kan hjelpe til i Russland hvis Maria skulle bli sendt ut av Norge.

Maria Amelie vil ankomme Russland som papirløs.

— Det eneste hun har med seg er en kopi av sin fødselsattest, sier Trædal. Han mener det ikke er så enkelt som norske myndigheter påstår å skaffe seg de nødvendige papirer i Russland.

Trædal mener blant annet statssekretær Pål K. Lønseth viser en kunnskapsløshet som grenser til det farlige i denne saken. Lønseth har forsvart regjeringens avgjørelse flere ganger og kommet med det som Trædal kaller rare utspill.

Maria Amelies mor, sier via Trædal at hun er livredd for at datteren vil bli drept i Russland. Det baserer hun på de erfaringer som de hadde fra den tiden de selv måtte flykte fra landet.

Også mandag ettermiddag vil det bli avholdt flere demonstrasjoner i Oslo i kampen for å få Maria Amelie til å bli i landet.

— Så får vi håpe det ikke er for sent, sier Trædal, som uansett fortsetter kampen for å hjelpe sin kjæreste.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Advokatfirma har fått over 30 klienter. – Flere av historiene er hjerteskjærende.

– Dette er ikke et Bergen fengsel-problem lenger, men et nasjonalt problem, sier advokat. Nå varsler hun sak mot staten.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Mange er urolige. Nabolaget er preget.

  2. Over 200 barnehage­barn i karantene

  3. Fant gjenstander i sjøen: – Må undersøke dette nærmere

  4. 39 nye smittede i Bergen. Tre nye skole­trinn i karantene.

  5. «Flau». «Tamt». «Møtte ikke opp».

  6. Dronningen satt alene da prins Philip ble stedt til hvile