Ved hjelp av vitner kom politiet på sporet av mopedisten på Skinnarsmoen. Politiet bevæpnet seg da det kom opplysninger om at mannen hadde skutt med våpen mot biler, opplyser Agder politidistrikt. En bil fikk knust frontvinduet.

— Etter en kort forfølgelse ble mopeden stanset ved Tronstadveien, like ved Greipstad kirke. Mannen var også i besittelse av en avsagd hagle, opplyser politiet.

Kjørte i grøfta

Mannen, som er 42 år og fra Songdalen, er satt i arresten i Kristiansand.

Hank Patrik Joreid Olsen og Morten Bentsen kjørte rundt på Hortemo da mopedisten løftet en avsagd hagle og siktet direkte mot dem, skriver Fædrelandsvennen.

— Da den var rett ved oss, vrengte den rett foran oss slik at jeg måtte kjøre ned i grøfta. Jeg så at han tok fram ei avsagd hagle og siktet på meg. Jeg dro i brekket og dro bilen skikkelig ned i grøfta slik at vi ikke skulle bli truffet, sier Joreid Olsen.

Mange vitner

Lørdag kveld var politiet i gang med å avhøre vitner i saken, som de ser på som svært alvorlig.

— Det er flere vitner vi skal snakke med, og noen av dem var jo direkte berørt ettersom et par biler ble beskutt, sier operasjonsleder Øystein Vellesen i Agder politidistrikt til NTB.

Mens den ene bilen fikk hull i frontruta, er det ikke funnet merker på den andre, men vitner har forklart at den ble skutt på.

Foreløpig er ikke siktelsen mot mannen klar, men det er på det rene at han har hatt ulovlige våpen, og at han har brukt dem, ifølge operasjonslederen.