Mannen ble funnet død i Sør-Odal, en nabokommune til Eidskog, der de to mennene som fra før er døde i saken, kommer fra. Politiet har så langt ingen informasjon om at de har tilknytning til hverandre.

— Politiet har undersøkt mannens bolig og har funnet sprit som sendes inn til analyse hos Kripos. Mannen blir sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon slik at vi også i denne saken kan få klarlagt dødsårsaken, sier politioverbetjent Per Olaf Nordli ved Kongsvinger politistasjon.

Usikre prøvesvar

Samtidig har politiet fått de foreløpige obduksjonsrapportene etter de to døde mennene fra Eidskog. De har ikke gitt noen endelige svar på om de faktisk døde av forgiftning, men politiet avventer de endelige rapportene.

De advarer uansett befolkningen sterkt mot å drikke sprit de ikke kjenner opprinnelsen til.

— Etterforskningen av dødsfallene med avhør av vitner og familie, oppfølging av tips, innhenting av aktuell informasjon og bevissikring sier Nordli.

I den første saken opplyste politiet torsdag at de første prøvene som ble sendt til analyse, ikke har påvist uren sprit. De venter imidlertid svar fra ytterligere prøver.

Stammet fra spritbeslag

De to mennene på 58 år og 59 år ble lagt inn på Sykehuset Innlandet forrige uke med tegn på metanolforgiftning. 58-åringen døde tirsdag denne uken og hans 59 år gamle kamerat døde onsdag.

Noe av spriten som er sendt til analyse, stammer fra et beslag på 750 liter vodka på ukjente flasker som Tollvesenet gjorde på Rotnemoen sør for Kongsvinger sist uke.(©NTB)