Ingebrigtsen (46) la selv nyheten ut på sin Facebook-side ved 18.30-tiden.

— I 2004, da jeg var 37 år, innledet jeg en seksuell relasjon med en 20 yngre jente. Aldersforskjellen var uakseptabel. I tillegg var personen ung tillitsvalgt i partiet, skriver Ingrebrigtsen, ifølge Aftenposten.

Han forteller at saken er nå kommet frem.

— Jeg er svært lei meg for det jeg har gjort. Jeg tar konsekvensen av mine handlinger ved å trekke meg både fra nominasjonen og som statssekretær. Jeg er trist, men føler ingen bitterhet.

— Jeg vil fortsette å elske Arbeiderpartiet livet ut. Takk til alle dere som har heiet meg frem, støttet og hjulpet meg. Jeg beklager at jeg har sviktet, skriver han.

Bestemte seg fredag

Til NRK Dagsrevyen sier Ingebrigtsen at han torsdag fikk vite at noe var på gang, og fredag bestemte han seg for å gå av.

Ingebrigtsen trekker seg også fra nominasjonen i Troms Ap, skriver NTB.Han var innstilt på førsteplass foran søndagens nominasjonsmøte, sammen med tidligere AUF-leder Martin Henriksen.

Innstillingen var delt, og det lå an til kampvotering. Så sent som torsdag ettermiddag talte han på vegne av regjeringen på Vekst i nord-konferansen på Rica Ishavshotell i Tromsø, melder Nordlys, som var først ute med nyheten om Ingebrigtsens avgang fredag.

Bekymringsmeldinger

Arbeiderpartiets partisekretær, Raymond Johansen, holdt en pressekonferanse fredag kveld.

— Jeg fikk for noen dager siden bekymringsmeldinger, som jeg undersøkte nærmere, sier Johansen.

Fredag hadde han et møte med Roger Ingebrigtsen.

— Han innrømmet å ha hatt et uakseptabelt forhold til en jente. Han innrømmer at det var et tillitsbrudd og at han har utvist manglende dømmekraft, sier partisekretæren.

Johansen karakteriserer saken som alvorlig.

— Det er en alvorlig sak for alle involverte, og spesielt for jenten.

Fylkeslaget vil ikke kommentere

Leder i Troms Ap Bjørn Inge Mo ville ikke kommentere saken i går kveld, men henviste til partisekretæren.

Nominasjonskomiteen i Troms Ap hadde sitt siste møte 17. november. Her ble det kamp om førsteplassen på listen mellom Ingebrigtsen og tidligere AUF-leder Martin Henriksen (33).

Fem av komiteens medlemmer stemte for Henriksen og fire for Ingebrigtsen. Ingebrigtsen ble dermed plassert på tredjeplass på nominasjonskomiteens forslag, etter Tove Karoline Knutsen (61) og Henriksen.

Den endelige listesammensetningen skal avgjøres på Troms Aps nominasjonsmøte i morgen. Her var det ventet en nervepirrende kamp.

Lederen av nominasjonskomiteen i Troms Ap, Roald Linaker, sier til Aftenposten at det har ligget i kortene at det ville bli en kampvotering på søndag.

— Komiteen har vært delt, men det er ingen dramatikk i det, sier Linaker.

- Forholdet foregikk i 2004, men ble kjent i 2012 - to dager før nominasjonsmøtet. Tror du det var tilfeldig?

— Det tenker jeg svært lite på. Saken er altfor alvorlig til det, og jeg synes det blir litt håpløst å spekulere i en slik tenkning. Når Ingebrigtsen trekker seg som statssekretær og stortingskandidat, må partiet forholde seg til det.

Martin Henriksen ville i går kveld ikke kommentere saken. Også han henviste til partisekretær Raymond Johansen.