Telenors mobilnett i ferd med å normalisere seg

Oslo (NTB-Johan Falnes): Telenor har lokalisert problemet på mobilnettet og mener situasjonen er i ferd med å normalisere seg. Selskapet håper mobilnettet kan friskmeldes innen lørdag morgen.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Gjennom en omfattende innsats klarte Telenors medarbeidere å identifisere problemer ved en sentral i Oslo sentrum, forklarer informasjonssjef Knut Sollid natt til lørdag. Ifølge ham går telefonsamtaler og tekstmeldinger nå som normalt, og en innsats er i gang for å verifisere at alt igjen virker som det skal.

— Men vi kan ikke friskmelde mobilnettet ennå. Vi vil først verifisere at alt går som normalt, og det vil ta flere timer, sier Sollid til NTB.

Ifølge ham vil verifiseringsarbeidet trolig være fullført innen lørdag morgen. Problemet ligger i nettet, og det skal ikke være nødvendig for Telenors kunder å foreta seg noe ekstra for å kunne ta mobiltelefonen i bruk igjen.

Det er forholdsvis sammensatte problemer som er oppdaget ved sentralen i Oslo sentrum, opplyser informasjonssjefen.

Varsler gransking

Feilen på Telenors mobilnett oppsto fredag like før klokka 13 og slo ut store deler av samtale- og datatrafikken. Saken er så alvorlig at samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) vil kreve en gransking, skriver VG Nett.

— Jeg har gjort det klart at denne feilen er uakseptabel. Jeg har også gjort det klart at vi skal kartlegge hva som er gått galt, sier samferdselsministeren.

Ifølge henne vil regjering iverksette tiltak så snart kartleggingen er klar.

— Vi skal kartlegge alle sider av dette så fort vi kan. Denne situasjonen er uholdbar, og det er bare kort tid siden en feil slo ut deler av Nord-Norges telenett også. Slik kan vi ikke ha det, sier Magnhild Meltveit Kleppa.

Hun tilføyer at hun er glad for at fastnettet ikke ble slått ut samtidig.

Flomkrise

Fredag kveld var samferdselsministeren og justisminister Knut Storberget i krisemøte med folk fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Hovedredningssentralen om både flom og mobilproblemer.

I Gudbrandsdalen fryktet politiet fredag at flomrammede mennesker ikke skulle få kontakt med redningstjenesten som følge av mobilproblemene.

Magnhild Meltveit Kleppa forsikrer om at hun også følger nøye med på situasjonen i de flomrammede områdene.

— Ved inngangen til pinsehelgen er det mange som har en vanskelig situasjon, sier samferdselsministeren i en uttalelse til NTB.

— Jeg blir fortløpende orientert av Statens vegvesen og vet de med sine folk gjør sitt ytterste for å holde veiene åpne, sier hun.

Samferdselsministeren opplyser at også Jernbaneverket rapporterer om problemer på flere banestrekninger. (©NTB)

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Da den unge mannen kjøpte ti flasker, fattet ekspeditøren mistanke

Vektere fulgte med, og politiet ble tilkalt.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Se forskjellen fra i fjor til i år

  2. Person stakk av med billetter fra tivoliet

  3. Over tusen båter deltok i kortesjen, ifølge 17. mai-komiteen: – Fantastisk oppmøte

  4. Søket avsluttet etter skred i Sogn

  5. Her slukes bobilen av flammene

  6. Åtte nye smittede i Bergen – testkø på nasjonaldagen