Tidligere straffedømt siktet for imam-overfall

Mannen som er pågrepet i forbindelse med drapsforsøket på imam Nehmat Ali Shah, er tidligere straffedømt. Politiet begynner avhørene tirsdag.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Mannen har fått oppnevnt forsvarer, og alt tyder på at han ikke vil bli avhørt før tirsdag, sier Egil Kulseth, leder for voldsavsnittet, til NTB.

Mannen, som er i 30-årene, er norsk statsborger av pakistansk opprinnelse. Han er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette, og vil bli vurdert fremstilt for varetektsfengsling senere i uken.

Ingen dramatikk

— Politiet pågrep ham i en leilighet i Oslo rundt klokken 12.15, og det var ingen dramatikk i forbindelse med pågripelsen. Vi utelukker heller ikke flere pågripelser i saken, sier Kulseth.

Til TV 2 sier Kulseth at den pågrepne mannen er en kjenning av politiet, og at han tidligere er straffedømt.

Imam Nehmat Ali Shah ble angrepet av en maskert mann utenfor sitt hjem i Motzfeldts gate 17. juni, nær moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat. Skadene ble først betegnet som livstruende, men imamen ble utskrevet fra sykehus dagen etter.

Imamen lettet

Styreleder i moskeen, Ghulam Sarwar, sier til NRK at han er lettet over pågripelsen.

— Jeg er veldig glad for at de har tatt en. Det har vært mange bekymringer, og folk har vært redde for at ingen skulle bli tatt, sier Sarwar.

Han forteller at imamen som ble overfalt, er glad for nyheten fra politiet.

— Vi håper han kommer seg raskt og viser seg i moskeen snart, sier Sarwar.

To siktet

Tidligere er to personer rutinemessig siktet i saken.

— Vi foretok en ransakelse hjemme hos dem og har i den forbindelse siktet de to. Begge er avhørt, men vi har valgt å ikke pågripe dem, uttalte seksjonssjef Grete Lien Metlid til NTB.

Politiet stilte med vakthold under den første fredagsbønnen etter drapsforsøket, og flere av medlemmene uttrykte at de var redde.

Menigheten Central Jamaat Ahl-e-Sunnat ble grunnlagt i 1977 og har mer enn 5.000 medlemmer. Den var i utgangspunktet et samlingssted for førstegenerasjonsinnvandrere fra Pakistan.

I dag er menigheten Norges største muslimske menighet. Selve moskeen i Motzfeldts gate 10 ble åpnet i 2006 og har plass til rundt 2500 personer.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Fotballspilleren fra Bergen har alvorlig sykdom. Her har han akkurat fullført gåturen fra Bergen til Oslo.

  2. – Dette kunne lett blitt dramatisk

  3. – Bergingsbilane går i eit bankande køyr her i Hardanger no

  4. – Da dere tok ferie på sykehuset, satte dere livet mitt på vent

  5. – Det er ikke bra i det hele tatt. Den tunnelen er ganske stygg.

  6. Lars Sponheim har meldt seg ut av Venstre