Mistet beinet i bombeeksplosjonen

Vidar Vestli (62), som overlevde bomben i regjeringskvartalet, har vært operert 12-13 ganger, mistet ett bein og er fortsatt innlagt på Sunnaas sykehus.

Publisert Publisert

MISTET FOTEN: Sissel Vestli og Vidar Vestli var i regjeringskvartalet fredag 22. juli da bomben smalt. Sissel kom uskadd fra hendelsen, men Vidar ble hardt skadd og mistet sin høyre fot. ARKIVFOTO: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Aktoratet leste onsdag opp politiforklaringene til to vitner som var ved regjeringskvartalet 22. juli, men som er fritatt for vitneplikt. Det første vitnet var Vidar Vestli.

Vestli er på Sunnaas sykehus for rehabilitering for skadene han ble påført 22. juli, og ble avhørt der i oktober i fjor. Vestli var i Grubbegata om ettermiddagen 22. juli for å hente sin kone, som jobber i Justisdepartementet.

— Han sto parkert ved fontenen, på den høyre siden. Han har fortalt at han kan huske en hvit varebil og noen karer som sto rundt denne bilen. Han hadde gått ut av bilen da det smalt. Vestli har fortalt at hele R4 ristet, og at det støvet voldsomt. Også høyblokken ristet, og han kunne se flamme noen meter fra der han sto, refererer aktor Svein Holden.

«Brystet fullt av splinter»

Vestli skal ha falt, reist seg, løpt noen meter og falt igjen. Han har forklart at han ropte om hjelp, og at det kom en person med kamera som tok bilder. Han hadde fått store skader i det ene beinet og det kom noen personer til som stroppet beinet fast.

Les også

- Skal du hjelpe meg? Se på deg selv

Les også

Her skal minnesmerkeneetter 22. juli plasseres

Etter å ha gått gjennom hvordan Vestli opplevde bombeangrepet 22. juli i fjor, leste Holden hans forklaring om skadene han ble påført i eksplosjonen.

— Han har én splint i brystet og én i ansiktet. Det er også én eller to splinter som ikke er fjernet. Vestli sier han har hatt englevakt, leser Holden opp fra politiforklaringen.

Der forteller 62-åringen at han ble truffet av «en drøss splinter» og fikk brystet fullt av splinter. Legene lette fortsatt etter splinter på det tidspunktet forklaringen ble avgitt.

Klarte ikke redde beinet

— De prøvde å redde beinet, men klarte det ikke. Vestli er operert 12-13 ganger og har fått narkose 14 ganger siden 22. juli, leste Holden.

Høyrebeinet måtte amputeres under kneet.

Vestli har forklart at han klarer å stå opp, og at han prøver å legge hendelsen bak seg. Han går til psykolog på Sunnaas, og han trener et par ganger per dag, blant annet for å bygge opp muskler i påvente av at han skal få beinprotese.

— Vestli sier han har hatt en positiv utvikling, men langt fra er i mål, leser Holden fra Vestlis forklaring om helsetilstanden.

Vestli har opplyst at han før 22. juli i fjor var ved normalt god helse og trente flere ganger i uken.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. 22. juli