Norsk politi står fremdeles uten konkrete spor etter de to unge jentene på seks og åtte år. Deres biologiske far er siktet for frihetsberøvelse og den biologiske moren er siktet for medvirkning.

En 30 år gammel mann som eide en av de etterlyste bilene, er også siktet for medvirkning til frihetsberøvelse.

Etterlyser to biler

Fredag etterlyser politiet en stasjonsvogn av merket Volvo V70 eller Volvo XC70, farge rød metallic. Bilen har utenlandske skilter, men det er ikke kjent hvilket land skiltene er fra.

I tillegg etterlyses en blå SUV av merket Kia. Denne bilen skal ha norske skilter.

De to bilene skal begge ha blitt observert i området der de to søstrene ble bortført tirsdag ettermiddag. Bortføringen skjedde langs Masterudveien, om lag 11 kilometer utenfor Kongsvinger.

Tror de er i Russland

Tre dager etter at søstrene Rajana og Somaja ble bortført i Kongsvinger tror eksperter på barnebortføringer at jentene allerede er i Russland.

Selv om de er norske statsborgere kan det bli vanskelig å få dem tilbake hit.

— Russiske myndigheter har i lignende saker vært klare på at de mener at norsk barnevern ikke har noen rett til å ta barna fra russiske statsborgere. Derfor tror jeg ikke norske myndigheter har mye å stille opp med hvis jentene allerede er på russisk territorium, sier Kjell Schevig til VG.

Kritiske til norsk barnvern

Schevig, som er leder for bortført.no, en nettside som er laget av foreldre med barn som er bortført til utlandet, peker på at russisk medier hadde en rekke kritiske artikler om norsk barnevern så sent som i fjor.

Schevig tror jentene er blitt kjørt i bil helt til den russiske grensen fordi det da er lettere å unngå politi ettersom både flyplasser og havneområder er blitt varslet gjennom den internasjonale etterlysningen fra norsk politi.

Han får støtte fra både tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen og tidligere politiinspektør Leif A. Lier.