Politiet ble varslet om saken klokken 21.01 torsdag kveld.

— Vi fikk melding om mulig drap i Skien. Det ble straks iverksatt teknisk og taktisk etterforskning, og det ble aksjonert med væpnet politi mot en leilighet på Gulset i Skien, opplyser operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark politidistrikt til NTB.

Kjenning

Først tre timer etter at den første meldingen kom, klokken 0.02, fant politiet en død mann i leiligheten. En 41 år gammel mann ble deretter pågrepet nesten 45 minutter etterpå. 41-åringen er en kjenning av politiet og pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Jansen forklarer hvorfor det tok så lang tid fra den første meldingen kom inn, til politiet gikk til aksjon.

— Vi måtte gjennomføre en del etterforskning og måtte blant annet foreta avhør før vi kunne aksjonere. Det var ut fra avhøret at vi kom fram til konklusjonen om å gå til aksjon, sier Jansen til NTB.

Politiet ble tipset om mulig drap, og det var på grunnlag av dette tipset at avhøret ble foretatt.

41-åringen som senere ble pågrepet, ble ikke tatt i leiligheten hvor den døde mannen ble funnet, men i en bolig utenfor sentrum.

Ingen andre i leiligheten

— Det var ingen andre personer til stede i leiligheten hvor den døde mannen ble funnet, sier Jansen.

41-åringen var ved 4-tiden natt til fredag ennå ikke avhørt. Politiet jobbet i mellomtiden videre med teknisk og taktisk etterforskning, ransaking og avhør av vitner. Drapsvåpenet var ennå ikke funnet.

Omstendighetene rundt saken var natt til fredag ukjent, og politiet hadde ingen umiddelbar formening om den pågrepne mannen og offeret kjente hverandre.