Flere hus i området er rammet av oversvømmelsen av elva Sagabekken i Edland, og flere kjellere er fult med vann. Flommen har også gjort stor skade på de nærliggende veiene.

— Det er fullstendig kaos her. Vi ble vekket klokken halv tre i natt av at noen hørte at det buldret og braket noe voldsomt i den bekken som renner i nærheten av veien, sier Edland-beboer Marit Hermansen til NRK.

Årsaken til oversvømmelsen er den store mengden nedbør som har rammet Telemark den siste tiden, kombinert med snøsmelting.

Fylkesvei 37 er stengt ved Tanselv bru i Vinje på grunn av flommen. Ifølge Telemark politidistrikt er det foreløpig ingen fare for at hovedveien E139 blir skadet av flommen.

Vinje kommune er på stedet med gravemaskin for å grave grøfter for å lette den sterke vannføringen.

Fredag varslet Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om faren for fem- og tiårsflommer over store deler av Sør-Norge de neste dagene. Varselet varer fram til tirsdag neste uke, og gjelder Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder, Buskerud, Oppland og Hedmark, i tillegg til Telemark.