Barna ble seksuelt misbrukt av moren og stefaren i flere år, uten at barnevernet oppdaget det og grep inn.

Både moren og stefaren er dømt til 15 års fengsel for overgrepene. Et naboektepar og en annen nabo ble også dømt i saken.

Erstatningsbeløpet blir utbetalt etter at kommunen har inngått forlik med sønnen og datteren til den hovedtiltalte moren.

— Vi er fornøyd med erstatningssummen. Vi mener det er et rimelig resultat og tenker også at beløpet måtte være såpass høyt, sier barnas bistandsadvokat, Inger Johanne Reiestad Hansen.

Erstatningen på 4,1 millioner kroner blir likt fordelt mellom de to søsknene som nå er 19 år og 16 år gamle. Bakgrunnen for erstatningskravet, er at barnevernet i Alvdal forsømte seg.

— Det ble ikke gjort nok for å undersøke hvordan barna hadde det, til tross for flere bekymringsmeldinger fra flere instanser og enkeltpersoner, sier bistandsadvokaten.

Hun har tidligere sagt at det ikke var satt noe eksakt beløp i erstatningskravet. Ut fra det standardiserte beløpet knyttet til overgrep mot barn under 16 år, var kravet fra hvert barn på 3,4 millioner kroner.

Det er kommunens forsikringsselskap KLP som har forhandlet om erstatningssummen på vegne av Alvdal kommune. Partene startet forhandlinger i slutten av november i fjor.