Terroristens intervju med seg selv

Terroristen Anders Behring Breivik fremhever den russiske statsministeren Vladimir Putin som en av sine store helter.

Publisert Publisert

POSERER: I tillegg til manifestet, har Breivik lagt ut et videoklipp av seg selv på YouTube. Videoen er nå fjernet. Foto: SCANPIX

  • Jon Tufto
  • Bjørn Asle Nord
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det fremgår av et fyldig intervju Breivik har gjort med seg selv. Intervjuet inngår i det 1516 sider lange manifestet som terroristen har skrevet og publisert på internett.

Her kommer det klart frem at motstand mot muslimsk innvandring har vært den viktigste drivkraften for Breivik i mange år.

Les også

[No available link text]

— Jeg ble politisk aktiv innenfor Fremskrittspartiet / Fremskrittspartiets Ungdom i alderen 16–21 (22). Jeg konkluderte med at det ville være umulig å endre systemet demokratisk, skriver Breivik, som nå har tilstått terrorangrepene i Oslo og på Utøya.

Da han ikke oppnådde sine mål gjennom vanlig politisk arbeid, begynte han å planlegge terroraksjonen som har rystet Norge. Breivik skriver i intervjuet at han og andre motstandere av islam en gang i fremtiden vil bli husket som helter.

Her er noen av spørsmålene og svarene Breivik fremsetter i intervjuet, i noe forkortet versjon:

- Hva var tungen på vektskålen for deg? Hvilke enkelttilfeller gjorde at du fortsatte videre planlegging av angrep?

— For meg personlig var det vår regjerings engasjement i angrep på Serbia (NATO-bombingen i 1999) flere år tilbake. Det var helt uakseptabelt hvordan USA og vesteuropeiske regimer bombet våre serbiske brødre. Det har vært flere saker som har bekreftet min tro siden. Blant dem min regjerings feige håndtering av Muhammed-tegningene og deres beslutning om å tildele Nobels fredspris til en islamsk terrorist (Arafat). Det har vært et titall andre spørsmål. Min regjering og våre media kapitulerte for islam for flere år siden, etter Rushdie-hendelsen. Siden da har det gått nedoverbakke. Tusenvis av muslimer strømmet inn årlig gjennom asyl- institusjon, eller ved familiegjenforening.

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

— Hva vil du si til dine europeiske brødre og søstre?

— Vit at du er ikke alene i denne kampen. Vi har titalls millioner av europeiske sympatisører og titusenvis av brødre og søstre som støtter oss fullt ut og er villige til å kjempe ved siden av oss. Forhåpentlig vil jeg kunne bidra og inspirere andre. Bygg ditt nettverk på Facebook. Følg retningslinjene i denne boken og du vil lykkes!

- Nevn en levende person du ønsker å møte?

Paven eller Vladimir Putin. Putin virker som en rettferdig og resolutt leder verdig respekt. Jeg er usikker på dette punktet om han har potensial til å være vår beste venn eller vår verste fiende. Han er veldig vanskelig å psykoanalysere. Jeg ville ikke ønske å være hans fiende, det er sikkert. Selvfølgelig må han åpenlyst fordømme oss på dette punktet, det er forståelig.

Jeg kan helt forstå at de fleste vil fordømme mennesker som oss bare fordi de ikke «ennå» forstår hva som skjer. Ved markedsføring og distribusjon av kompendiet: 2083, og lignende, håper vi å skape mer oppmerksomhet, skape referansepunkter og dermed bidra til å konsolidere og videreutvikle vår sak.

De fleste mennesker vil i dag åpent fordømme oss som terrorister. Men hundre år fra nå vil vi bli feiret som pionerer, som helter som ga sitt liv mot en tyrann og undertrykker.

- Hvis du skulle bruke et ord for den ideologi eller bevegelsen du representerer, hva ville det være?

— Kulturell konservatisme eller en nasjonalistisk/konservativ retning kjent som Vienna-skolen av tanke. Som for den politiske bevegelsen, jeg vil beskrive det som en National Resistance Movement, en Indigenous Rights Movement eller kanskje en Høyre-revolusjonær bevegelse.

- Du er optimistisk?

— Jeg er veldig optimistisk. Den kulturelle marxismen/multikulturalisme, spesielt i kombinasjon med islam, vil beseire seg selv. Begrunnelsen for denne påstanden er at den kulturelle marxistiske og islamske alliansen ikke vil vare. Når det vindu av muligheter kommer, må vi være klar til å gripe politisk og militær kontroll med alle midler. Når den tid kommer, må vi ikke nøle. Vi må risikere alt for muligheten til å få vår frihet og sikre frihet for våre frender igjen. Jeg har forberedt meg mentalt i svært lang tid og jeg vil gjerne ofre livet mitt til fordel for mine europeiske brødre og søstre.

- Du sa du har drevet slektsgransking?

— Jeg er veldig stolt av min vikinghistorie. Mitt navn, Breivik, er et sted navn fra Nord-Norge, og kan dateres tilbake til før vikingtiden. Behring er et prekristent germansk navn som er avledet fra Behr, det germanske ordet for Bear (eller «de som er beskyttet av bjørnen»).

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

— Jeg antar at du ønsket å fortelle dine venner om dette. Har det vært vanskelig å leve et «dobbeltliv»?

— Først var det ekstremt vanskelig å unngå fristelsen til å fortelle dine nærmeste venner. Jeg bestemte meg likevel for å holde tilbake all relevant informasjon. Å avsløre sensitiv informasjon til noen av dem, ville sette dem i et vanskelig sted, fordi de ville bli pålagt ved lov å rapportere denne informasjonen til myndighetene. Det ville også utgjøre en alvorlig trussel for meg hvis de bestemte seg for å si det til noen.

- Hva motiverer deg? Hvordan har du klart å holde fokus og motivasjon i mer enn 8 år? Er det bitterhet og hat mot den såkalte «kulturelle marxistene/de multikulturalistiske elitene», eller kanskje mot islam?

— Nei, ikke i det hele tatt. Hvis de (kulturelle marxister) mot alle odds ga avkall på multikulturalisme i dag, stoppet all muslimske innvandring og startet deportasjon av alle muslimer, ville jeg tilgi dem for sine tidligere forbrytelser. Hvis de nekter å overgi seg før 2020, vil det være ingen vei tilbake. Vi vil til slutt utslette hver eneste en av dem. Jeg hater ikke muslimer i det hele tatt. Jeg erkjenner at det er praktfulle muslimske individer i Europa. Faktisk har jeg hatt flere muslimske venner gjennom årene, noen som jeg fortsatt respekterer. Dette betyr imidlertid ikke at jeg vil akseptere en islamsk tilstedeværelse i Europa. Muslimske enkeltpersoner som ikke assimileres 100 % innen 2020, vil bli utvist så snart vi klarer å gripe makten. Selv om jeg innrømmer at jeg er kvalm av dagens utvikling, vil jeg heller si jeg er drevet av min kjærlighet for Europa, europeisk kultur og alle europeere. Dette betyr ikke at jeg er imot mangfold. Men å verdsette mangfold betyr ikke at du støtter folkemord av din egen kultur og folk.

- Hvordan ble du først involvert i dine nåværende aktiviteter?

— Da jeg var rundt 16–17 år gammel, sluttet jeg meg til Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon (FPU), som var antiinnvandring og pro-fri-marked. Hver eneste journalist i landet betraktet partiets medlemmer som rasister på grunn av deres anti-innvandring-program. FrP var under konstante angrep fra hver eneste medieorganisasjon, NGO-er og alle de andre politiske partiene. De ble kalt rasister og nazister, og var generelt merket som «fascistgriser». FrP appellerte til meg fordi jeg hadde opplevd hykleriet i samfunnet, og jeg visste allerede da at de var det eneste partiet som opponerte mot multikulturalisme.

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Omkring år 2000 skjønte jeg at den demokratiske kampen mot islamiseringen av Europa, europeisk multikulturalisme, var tapt. Det er rett og slett ikke mulig å konkurrere demokratisk med regimer som importerer millioner av velgere. 40 år med dialog med kulturelle marxister/multikulturalister hadde endt opp som en katastrofe. Det ville nå bare ta 50-70 år før vi, europeerne, er i et mindretall. Så jeg bestemte meg for å utforske alternative former for opposisjon. Men det største problemet da var at det ikke var noen alternativer for meg i det hele tatt. Det var ikke noen kjente væpnede kulturelt konservative, eller kristne, anti-jihad bevegelser.

NS eller rasist-/anti-jødiske bevegelser var helt uaktuelt. Jeg kom i kontakt med serbisk kulturelt konservative gjennom internett. Denne første kontakten resulterte i kontakt med flere sentrale personer over hele Europa og forming av gruppen som senere skulle etablere den militære orden og domstol PCCTS, Tempelridderne.

PLANLA I DET STILLE: Anders Behring Breivik skriver i intervjuet at han holdt planene hemmelige for sine nærmeste. Foto: SCANPIX

IDOL: Breivik fremhever Putin som en av sine helter. Foto: SCANPIX

Publisert

Sakene flest leser nå