Meldingen om brannen kom inn klokken 2.26. Det er ikke meldt om personskader, men bygningene som brenner inneholder store mengder bildekk og bildeler og røyken kan være farlig.

Bygningskomplekset som brenner er sammensatt av en rekke næringseiendommer med variert industri. Blant annet et større dekklager, billager og plateindustri, opplyser politiet.

Rask overtenning

— Det var som å skru på en bryter. Hele bygget ble overtent etter kort tid og mellom 50 og 60 personer ble i første omgang evakuert fra boligområdene i nærheten. Kommuneledelsens kriseteam er satt i sving og strømmen er tatt i området, forteller operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

— Bygningen er over 220 meter lang og mellom 80 og 100 meter i bredden, det er vanskelige slukkeforhold og brannvesenet måtte gi opp ganske raskt. Det var som å skvette vann på gåsa, sier operasjonslederen.

Nesten hele bygningsmassen er totalskadd og vil brenne ned. Brannmannskapene konsentrerer seg i stedet om å hindre spredning.

— Boligområdet i nærheten er evakuert på grunn av farlig røyk og fare for spredning, sier Hagen, som forteller at brannen er synlig over et stort område.

Gasseksplosjon

Ved 4.30-tiden nådde brannen en bygning der det oppbevares gassflasker og et enda større område blir derfor evakuert.

— Situasjonen har tilspisset seg Vi evakuerer et område på andre siden av veien Brannmannskapene har ikke kontroll, sier operasjonslederen til NTB ved 5-tiden torsdag morgen.

Semsveien, som går forbi bygningene som brenner, er stengt på grunn av eksplosjonsfaren. Ved 5.30-tiden hadde gassflaskene begynt å eksplodere og brannmannskapene trakk seg tilbake.

Togtrafikken forbi området er stoppet og Jernbaneverket har tatt kjørestrømmen.

— Brannen medfører full stans i togtrafikken på strekningen, og inntil videre blir lokaltogene erstattet av busser mellom Hokksund og Vestfossen, opplyser pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket torsdag morgen.

syef3f3e.jpg
SCANPIX