De to mennene meldte seg selv ved 20-tiden onsdag kveld. Etter at de onsdag ettermiddag ventet utenfor tinghuset i Lillehammer og ropte trusler da overgrepstiltalte Rune Øygard kom ut, har bildene av opptrinnet blitt vist landet rundt.

De tre fremsto som svært aggressive og ropte blant annet «ikke glem oss, vi glemmer ikke deg» til den overgrepstiltalte ordføreren.

Både aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter og Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, reagerte kraftig. Senere på dagen anmeldte Larsen saken til politiet.

— De sitter i avhør. Det er for tidlig å si hva som vil skje videre i saken, sier operasjonsleder Arvid Røste i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Ut ifra bildene av mennene som var blitt spredt i mediene, var politiet klar over hvem de to var.

Advokat Mette Yvonne Larsen fortalte onsdag kveld at Øygard også var blitt utsatt for ubehagelige telefoner på nattetid etter at rettssaken startet tirsdag.

— Det er en stor belastning for ham å sitte her. Han er tiltalt, men ikke dømt, og vi skal huske på at han har lange dager i retten. Han må høre på mye som han ikke er enig i og skal altså i tillegg bli utsatt for en mobb på nattetid som ikke har folkeskikk, sa Larsen til TV 2.