Det sier sentrale partikilder til VG.

Skjenkingen skjedde på nachspielet før Solum Larsen og jenta havnet på hans hotellrom der han har innrømmet at de hadde sex.

— Jenten har fortalt at hun fikk spritholdige drikker fra Helge Solum Larsen, sier Per Thorbjørnsen, gruppeleder i Stavanger Venstre til avisen.Også Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter dette.

— Det kan virke som at han skjenket henne på nachspielet. Det er en del av tillitsbruddet, sier Skei Grande.

Helge Solum Larsen snakket onsdag med sin advokat Inger Marie Sunde, men er foreløpig ikke avhørt av politiet. Sunde vil ikke kommentere saken, ettersom det vil innebære å gå inn på det Larsen skal forklare for politiet.

- Problematisk

Voldtektssiktede Solum Larsen skal også ha kommet kom med ubehagelige tilnærmelser mot to kvinnelige partikolleger på 1990-tallet, forteller Venstres gruppeleder i Stavanger, Per Thorbjørnsen.

— Det er riktig at det har vært et par episoder tidligere. To jenter opplevde ting som var problematisk i forhold til Helge. Den ene trakk seg ut av partiet etter dette, sier Thorbjørnsen til VG Nett

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljer om episodene, men en av kvinnene opplevde ifølge Thorbjørnsen tilnærmelser av seksuell karakter.

Promillekjøring

Den mest alvorlige hendelsen skjedde i 1999, samme år som Solum Larsen fikk en dom for promillekjøring. Flere ønsket den gang Solum Larsen ut av partiet, men Thorbjørnsen støttet den nå voldtektssiktede partikollegaen.

— Jeg må ta høyde for at det kan vise seg at jeg kanskje burde tatt disse sakene mer alvorlig. Men der og da virket de ikke alvorlige nok til å ta videre, sier Thorbjørnsen.

Onsdag ble det også kjent at en ansatt i Venstre før jul varslet partiledelsen om oppførselen til Helge Solum Larsen på partiets julebord i desember.