VG: Listhaug vurderer å gi seg i norsk politikk

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier til VG at hun vurderer å gi seg i politikken av hensyn til familien.

GIR SEG?: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun skal gjennom «en reell tankeprosess» før hun bestemmer seg for om hun vil konkurrere om en plass på Stortinget neste år.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Hva gjør man når poden på fem år må forklare de andre barna hvorfor moren henter så sjelden i barnehagen? Da vurderer du om du skal gi deg i politikken, sier den 38-årige Frp-statsråden til VG.

— Jeg skal derfor gjennom en reell tankeprosess i sommer, hvor jeg skal avgjøre om jeg skal gå for nominasjon til Stortinget, sier hun.

Listhaug begynte som innvandrings- og integreringsminister i desember. I vår ble det så mye at hun fikk beskjed av mannen sin om å hente og levere mer i barnehagen og på skolen.

— Det er litt mindre trøkk i denne førsommerperioden, så det gikk bra. Det setter også ungene pris på, sier Listhaug i intervjuet.

38-åringen har ikke plass på Stortinget i dag, men hun er aktuell til sikker plass på Oslo Frps nominasjonsliste foran stortingsvalget i 2017. Det blir i så fall i konkurranse med Christian Tybring-Gjedde, som ønsker en fjerde periode på Stortinget.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Frps ekstrarunder om asyl førte ikke fram

  2. - Razika har vondt i sitt politiske hjerte

  3. Listhaug mener Norge er blitt mindre attraktivt

  4. Fargespillteorien

BT anbefaler

Mann (38) funnet død på Os. – Uklart hva som har skjedd.

Politiet etterforsker saken, og krimteknikere er på stedet.

LES SAKEN