VG: Listhaug vurderer å gi seg i norsk politikk

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier til VG at hun vurderer å gi seg i politikken av hensyn til familien.

Publisert Publisert

GIR SEG?: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun skal gjennom «en reell tankeprosess» før hun bestemmer seg for om hun vil konkurrere om en plass på Stortinget neste år. Foto: Scanpix

  • NTB
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Hva gjør man når poden på fem år må forklare de andre barna hvorfor moren henter så sjelden i barnehagen? Da vurderer du om du skal gi deg i politikken, sier den 38-årige Frp-statsråden til VG.

— Jeg skal derfor gjennom en reell tankeprosess i sommer, hvor jeg skal avgjøre om jeg skal gå for nominasjon til Stortinget, sier hun.

Listhaug begynte som innvandrings- og integreringsminister i desember. I vår ble det så mye at hun fikk beskjed av mannen sin om å hente og levere mer i barnehagen og på skolen.

— Det er litt mindre trøkk i denne førsommerperioden, så det gikk bra. Det setter også ungene pris på, sier Listhaug i intervjuet.

38-åringen har ikke plass på Stortinget i dag, men hun er aktuell til sikker plass på Oslo Frps nominasjonsliste foran stortingsvalget i 2017. Det blir i så fall i konkurranse med Christian Tybring-Gjedde, som ønsker en fjerde periode på Stortinget.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Frps ekstrarunder om asyl førte ikke fram

  2. - Razika har vondt i sitt politiske hjerte

  3. Listhaug mener Norge er blitt mindre attraktivt

  4. Fargespillteorien

BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN