Utfordrer Apple Watch

En rekke nye smartklokker og aktivitetsarmbånd ble lansert i Barcelona denne uken. Her er de viktigste nyhetene.

Et stort antall klokker og aktivitetsarmbånd ble lansert i Barcelona denne uken.
Huawei Watch. FOTO: HUAWEI
LGs Watch Urbane LTE har operativsystemet webOS. Det gjør at den føles mye mer som en vanlig mobiltelefon enn Android Wear-produktene.
HTC Grip og HTC One M9. Foto: HTC
Huawei Talkband B2. FOTO Huawei
f17b33bd0b21890e353b9bbd47932ebc_large.jpg
Acer Liquid Leap+. Foto: Acer
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Denne uken har verdens største mobilmesse,Mobile World Congress, gått av stabelen i Barcelona. Det er imidlertid ikke bare mobiltelefoner som har blitt lansert på messen, også de som er i interessert i smartklokker og aktivitetsarmbånd har fått en solid dose med nyheter de siste dagene.

Her har vi oppsummert noen av de viktigste nyhetene.

LG Watch Urbane og Watch Urbane LTE

LGs Watch Urbane LTE har operativsystemet webOS. Det gjør at den føles mye mer som en vanlig mobiltelefon enn Android Wear-produktene.

LG har det med å tyvstarte de store dingsemessene. Årets Mobile World Congress i Barcelona er intet unntak. Allerede midt i februar sendte LG ut pressemeldinger om at Urbane-modellene var på vei, og på messen fikk vi sett nykommerne på nært hold. Det ble lansert to klokker:UrbaneogUrbane LTE.Begge klokkene har nokså lik design. En rund OLED-skjerm viser urskiven, og er omgitt av en stilren urkasse i metall.På skjermen til LG Urbane Watch er det Googles Android Wear som styrer showet.

Dette er et operativsystem som er laget for å fungere i tandem med en mobiltelefon. Her handler det meste om varslinger fra telefonen, og i den grad du får apper for systemet er det veldig ofte snakk om apper som skal fjernstyre en fullverdig app på telefonen.

LG Urbane LTE er imidlertid noe helt annet, og kjører ikke Android Wear – men i stedet en proprietær løsning basert på WebOS.Urbane LTE har integrert 4G, og kan fungere helt uavhengig av mobiltelefonen. Du kan for eksempel ringe direkte fra klokken.

Les vår sniktitt på LG Watch Urbane og Watch Urbane LTE her

HTC Grip

HTC Grip og HTC One M9. Foto: HTC

HTCvil også være med på leken, og lanserte på MWC smartarmbåndetHTC Grip.HTC Grip kommer med en buet OLED-skjerm på 1,8 tommer og skal ifølge produsenten være designet for dem som driver med mange forskjellige treningsformer, både innendørs og utendørs. Armbåndet skilter blant annet med innebygget GPS, støtte for både Android og iOS og tre forskjellige størrelser.Det som skiller HTC Grip fra konkurrentene er at armbåndet ifølge produsenten er integrert mot treningsplattformenUA Record, utviklet av selskapet Under Armour.

UA Record er et stortsosialt nettverk for treningsentusiaster hvor man blant annet kan dra nytte av innspill fraprofesjonelle idrettsfolk og ernæringseksperter, og delta i utfordringer.

Les mer om HTC Grip

Huawei Talkband B2

Huawei Talkband B2er et smartarmbåndmed en 0,73-tommer stor PMOLED berøringsskjerm. I likhet med andre smartarmbånd kan Talkband B2 registrere hvor mange skritt du har tatt, hvor langt du har gått, hvor mange kalorier du har forbrent eller hvordan du har sovet.

Men på ett punkt skiller det seg også skikkelig ut: Skjermenheten er nemlig et skjult Bluetooth-håndsett som kan løses fra båndet og festesrett i øret nårdu skal snakke i telefonen.

Dermed slipper du å holde armbåndetforan munnen om det ringer mens du kjører, når du skriver eller under joggeturen. Du kan også spille musikk fra håndsettet om det skulle bli aktuelt, uten stereo.

Talkband B2 kan kommunisere med telefonersom kjører Android 4.0 eller senere, samt Iphonermed Ios versjon 7 eller senere.

Les mer om Huawei Talkband B2

Huawei Watch

Huawei Watch. FOTO: HUAWEI

Huawei trakk opp en skikkelig lekker smartklokke fra flosshatten,Huawei Watch.I motsetning til mange andre smartklokker på markedet er den helt rund, og på mange måter bygget som en ekte klokke.Skjermen er på 1,4 tommer og benytter AMOLED-teknologi. Oppløsningen er på sin side på 400 ganger 400 piksler, noe som gir en pikseltetthet på 286 PPI. Kontrastraten er fra Huawei oppgitt til å være på 10 000:1. Operativsystemet er Android Wear, med alle mulighetene det gir. Vi noterer oss også seksakset bevegelsessensor og barometer. På baksiden av klokkehuset er det også gjort plass til en pulssensor.

Vi venter inn Huawei Watch til test om ikke lenge.

Les mer om Huawei Watch

Acer Liquid Leap+

Acer Liquid Leap+. Foto: Acer

Også Acer lanserte et smartarmbånd på MWC. Det nyeAcer Liquid Leap+har en veiledende pris på 79 euro – under 700 kroner – og er dermed et smartarmbånd i den rimelige enden av prisskalaen.Armbåndet logger antallet skritt du går, tilbakelagt distanse, kaloriforbruk og hvordan du sover. Det kobler seg til telefonen din via Bluetooth 4.0 Low Enery, og kan synkroniseres mot både Android-, iOS— og Windows-mobiler.

I tillegg til de vanlige funksjonene du finner på de fleste smartarmbånd, har Liquid Leap+ også mulighet for styring av musikken på telefonen via den berøringsfølsomme skjermen på armbåndet. Du vil også få varslinger fra telefonen, som for eksempel e-post, kalenderhendelser og SMS-er.

Pebble Time Steel

Pebble Time Steel fås i sølv, svart eller gull, og er laget i rustfritt stål. Foto: Pebble

Uken før Mobile World Congresslanserte Pebble sin nye smartklokke Pebble Time. På tirsdag på messen kom selskapet med en enda mer eksklusiv versjon som de kaller Pebble Time Steel. Hele klokken er laget i rustfritt stål, og kommer i fargene sølv, svart eller gull. Når du kjøper den får du med to reimer, en i stål og en i lær.Pebble Time Steel har samme fysiske mål som den vanlige Time-modellen, bortsett fra at den er rundt 1 millimeter tykkere. Men til gjengjeld er batteritiden forbedret, slik at klokken kan holde det gående i opptil 10 dager før du må lade den – i motsetning til 7 dager for den vanlige Time-modellen.

Det som er litt spesielt med Pebble Time og Time Steel, er at det er kontakter på undersiden av klokken som kan brukes til såkalte «smartstraps». Dette er klokkereimer som kan leveres av andre, som for eksempel kan inneholde GPS, pulsmåler, ekstra batteri eller andre tilleggsfunksjoner.

LES OGSÅ:

Les vår omtale av Pebble Time

Jakter på falske Facebook-profiler

Publisert