Nordmenn tar større risiko når de kjører i utlandet

Om lag 180 nordmenn blir skadd i trafikkulykker i utlandet hvert år, viser en ny undersøkelse. Flere sier at de dropper bilbelte når de er på ferie.

Publisert Publisert

BILBELTE: Rundt 9 prosent av de spurte sier at de dropper bilbelte dersom de er i et land hvor det oppleves som mindre vanlig, ifølge undersøkelsen. Foto: Illustrasjonsfoto: Tono Balaguer, NTB-Scanpix

  • Ntb
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Hver fjerde nordmann på ferie i utlandet kjører bil, viser undersøkelsen, som er gjennomført av TNS Gallup på vegne av Europeiske Reiseforsikring og Trygg Trafikk.

Rundt 9 prosent av de spurte sier at de dropper bilbelte dersom de er i et land hvor det oppleves som mindre vanlig. Fire prosent av dem som leier kjøretøy i utlandet, leier scooter eller motorsykler. Av disse oppgir 10 prosent at de kjører uten hjelm.

En undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at hver tiende nordmann som leier bil, ikke gransker bilen, verken ved henting eller levering. Det kan føre til konflikt med leiebilfirmaet og trolig ekstrakostnader.

— For å unngå konflikt er det viktig å undersøke bilen sammen med utleier før du leier, og når du leverer bilen tilbake. Få med alle skader i kontrakten, selv den minste ripe, eller forlang en annen bil. Ta gjerne bilder som dokumentasjon, oppfordrer kommunikasjonsrådgiver Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet anbefaler også å bruke kredittkort når du leier bil, og i tillegg sjekke om reiseforsikringen dekker skader på leiebil før du kjører av gårde.

Les også:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Slik oppfører vi oss annerledes når vi kjører i ferien

  2. Vi kjører mer i fylla på ferie enn hjemme

BT anbefaler

Weronika (19) ble kvalm og svimmel hvis hun skulle snakke foran klassen. Slik ble hun kvitt frykten.

Tre råd for å bli kvitt sceneskrekken.