LGs nye OLED-TV bøyer du med fjernkontrollen

Lanserte syv nye OLED-modeller. Alle med 4K-oppløsning.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

LG er en av teknologigigantene som har lettet på produktsløret under årets CES-messe i Las Vegas. Ikke uventet stod OLED-TV-er i fokus under pressekonferansen. LG som foreløpig er eneste produsent med OLED-TV-er på markedet.

Og i året som kommer vil du få flere modeller å velge mellom enn noen gang. Den koreanske aktøren byr nemlig på intet mindre enn syv nye OLED-modeller, hvorav alle ifølge selskapet har fått på plass støtte for 4K-oppløsning.

Flat eller buet TV?

LG EG9900 (EG990V)

LG EG990V. Foto: LG

Allerede i fjor begynte buede TV-er å gjøre sitt inntog i butikkhyllene, og i år får vi enda flere modeller å velge blant. LGs nye flaggskip lar deg velge hva du liker best, for med et trykk på fjernkontrollen kan du endre TV-en slik at den enten er flat eller buet .

Den nye råtassen skal angivelig være på 77 tommer, og vil være fylt til randen med det selskapet har å tilby av funksjoner. Mer vet vi ikke om denne TV-en i skrivende stund, men kan nok med sikkerhet anta at den vil gjøre et solid innhugg i lommeboken din.

EF9800 (EF980V)

LG EF980V.Foto: LG

På denne modellen har LG slått seg sammen med Harman Kardon, der sistnevnte har tatt seg av lydkvaliteten. Løsningen er en egen, ekstern lydplanke som skal gi mer futt i opplevelsen når du for eksempel ser på film.LG tok i bruk WebOS på sine flatskjermer i fjor, og denne modellen får en oppdatert versjon av den som er i dag.WebOS 2.0 er sagt å bli langt raskere, der blant annet apper skal startes opp 70 prosent kjappere. I tillegg skal denne modellen få en kraftig prosessor, og vil etter alt å dømme få typebetegnelsen EF980V her på berget.

EC9700 / EG9700 (EC970V / EG970V)

Her kommer to nye OLED-TV-er som tilsynelatende er like, bortsett fra at EC-modellen antagelig er flat, mens EG-modellen på sin side er buet. Begge skjermene skal komme som enten 65 eller 77 tommer, og kan begge by på 4K-oppløsningen.

De to modellene ser dog ut til å beholde dagens WebOS-versjon, altså vil ingen av disse være utstyrt med den nye utgaven som gir raskere bruk av apper.

Innstegsmodellene

EF9500 / EG9600 (EF950V / EG960V)

LG EG960V.Foto: LG

Dette er antagelig de to rimeligste alternativene blant de nye modellene, men enn så lenge er det svært lite vi vet om de to.Likevel vil de to OLED-skjermene angivelig hete EF950V og EF960V her på berget, og begge TV-ene skal få den nye WebOS-versjonen (2.0). I tillegg skal en firekjernet prosessor være på plass under panseret for å sikre rask flyt når du bruker den.

Skulle du være i tvil om du vil ha buet eller en tradisjonell, flat TV, er dette noe som også skiller de to. EF950V er en flat variant, mens EG960V på sin side er et buet alternativ.

Priser og tilgjengelighet

Hva de nye OLED-TV-ene til LG vil koste og når de blir tilgjengelige i norske butikker vites i skrivende stund ikke, og i en pressemelding nøyer LG seg med å skrive at «detaljer og priser for det nordiske markedet vil bli avslørt nærmere lansering.» Når enn det måtte være.

**LGs argeste konkurrent, Samsung, er også på plass i Las Vegas

Her er selskapets nye SUHD-TV**

Publisert
BT anbefaler

Mannen som ble funnet død var savnet 24-åring

Det opplyser politiet i en pressemelding.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Christian og døtrene nekta å snu etter tre timar i kø. Til slutt gav kommunen etter.

  2. – Hver kveld ber jeg om det samme

  3. Mannen som ble funnet død var savnet 24-åring

  4. Dette fant de like ved Bryggen. – Burde ikke være nødvendig.

  5. Askøyværing trekker seg som Unge Venstre-leiar

  6. «Om de bare hadde levert til sentrum ...»