Tybring-Gjedde gikk i protest under krangel med Søreide

Ordskiftet tok en personlig vending da Christian Tybring-Gjedde (Frp) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) diskuterte innvandring på Stortinget tirsdag.

Publisert Publisert

Det ble personlig da Frps Christian Tybring-Gjedde diskuterte kvoteflyktninger med utenriksminister Ine Eriksen Søreide tirsdag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

  • NTB

Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsperson sier til TV 2 at Søreide kom med sårende, stigmatiserende og belastende beskyldninger mot ham.

Det hele startet med at Tybring-Gjedde ville ha svar på om Søreide er stolt av at Norge skal ta imot 3.000 kvoteflyktninger, og han lurte på om utenriksministeren selv omgås flyktninger i sitt nabolag.

Søreide svarte at hun bor i en av bydelene med størst minoritetsbefolkning, og at hun trives godt med det.

– Å sitte på kafé går sikkert bra for utenriksministeren, men det er ikke det dette handler om, sa Tybring-Gjedde, som beklaget at Frp i regjering var med på beslutningen om kvoteflyktningene.

Søreide repliserte at hun ikke opplever bydelen sin først og fremst ved å sitte på kafé, men ved å snakke med naboer og ha kontakt med mennesker i bydelen. Det går faktisk helt fint, sa hun, og la til:

– Men det kan faktisk være fordi jeg har en litt annen innstilling til mennesker som kommer fra et annet sted enn det representanten legger for dagen. Det fokuset Tybring-Gjedde har, er problemfokus.

Tybring-Gjedde ble så provosert at han forlot talerstolen, til Stortingets visepresident Morten Wold grep inn og ba ham bli værende til utenriksministeren var ferdig med sitt svar.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Trenger du oversikt? Her er det viktigste fra revidert nasjonalbudsjett.

  2. Frykter at staten overvurderer skatteinntekter: – Anslagene ser litt optimistiske ut

  3. «Kriser krever et robust oljefond»

  4. Fylkestinget prioriterer ferjefri E39 likevel – men nemner ikkje Hordfast med eit ord

BT anbefaler

– Eg trur vi er heldige om vi får halde fram til helga

Studentar fryktar dei ikkje får fullføre fadderveka.

LES SAKEN