Kvinnen ble funnet død på balkongen, mens de to andre ble funnet inne i leiligheten, melder NRK.

Det er fire boenheter i rekkehuset, og flere personer er evakuert. På grunn av den kraftige røykutviklingen ble også beboere fra noen hus som lå i nærheten, evakuert.

— Røykdykkere har vært gjennom bygningen og ingen flere enn de tre omkomne er funnet. Klokken 19.02 meldte brannvesenet at de har kontroll, sier operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB søndag kveld.

Vitne meldte fra

110-sentralen i Vestviken opplyser at mannskaper fra Drammen, Nedre Eiker og Øvre Eiker ble sendt til rekkehuset, som ligger i Gamle riksvei i Nedre Eiker. Alle de tre omkomne ble båret ut av leiligheten søndag kveld.

— Foreløpig er ikke pårørende varslet, vi må først være helt sikre på hvem de omkomne er. Ifølge folkeregisteret bodde det to personer i leiligheten, fortalte Myrvold søndag kveld.

Kriseteam

Politiet ble varslet om brannen via AMK klokken 17.38 søndag. Brannårsaken er ikke kjent.

Ordfører Bent Inge Bye (Ap) i Nedre Eiker kommune har koblet inn kriseteamet.

— Vi har tilbudt de pårørende og berørte å samles i rådhuset. Der vil de få nødvendig helsehjelp og annen oppfølging. Vi vil også skaffe husly til dem som har mistet hjemmet sitt, sa Bye til NTB søndag kveld.

Kommunen har opprettet en krisetelefon med nummer 908 39 664, og Nedre Eiker kirke har åpnet dørene.

— Dørene er åpne for alle som vil sitte stille, tenne lys eller snakke med en prest, sier kirkeverge Eva Trogstad til Drammens Tidende.