Kronprins Haakon: - En venn inviterte til yacht-ferie

Det var en venn av kronprinsparet som inviterte dem til ferie om bord i yachten i sommer, opplyser kronprins Haakon.

PRESSEKONFERANSE: Kronprins Haakon svarte mandag ettermiddag på spørsmål fra pressen om den mye omtalte ferien kronprinsparet hadde på en luksusyacht.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Kronprinsen besøkte mandag ettermiddag speidere i Asker og svarte på spørsmål fra pressen om den mye omtalte ferien om bord i luksusyachten Mia-Elise som skal koste 2 millioner kroner i uken.

— Jeg har sett at det har vært mye interesse rundt det. For oss var det en invitasjon fra en venn av oss. Vi var på besøk i noen dager. Det er så enkelt som det, sier kronprins Haakon som nektet å si hvem denne vennen var.

— Jeg tror ikke han har noen særlige interesser i Norge i det hele tatt, sier kronprinsen.

Reaksjoner

Flere har reagert på at Slottet ikke har villet opplyse om hvem som betalte for oppholdet om bord i yachten.

— Jeg har ikke så fryktelig sterke meninger om hva kronprinsparet gjør i ferien sin. Men på prinsipielt grunnlag mener jeg det bør tilstrebes større åpenhet rundt økonomien deres, sa Venstres Sveinung Rotevatn til Dagbladet i august.

Utslipp

Det har også kommet reaksjoner på luksusyachtens klimagassutslipp, som Dagbladet har fått regnet ut.

Både kronprinsen og kronprinsessen har markert seg som sterkt engasjerte i miljøsaken og har blant annet oppfordret folk til å bruke mindre vann og redusere strømforbruket.

— Jeg er helt enig i at utslipp er en uting. Det må vi prøve å gjøre noe med, sier kronprinsen, som forteller at kronprinsparet oppholdt seg om bord i yachten i tre dager.

Publisert: