De tre jentene har forklart om en lang rekke overgrep. Overgrepene mot stesøsteren startet ifølge dommen da jenten var drøyt ti år gammel og pågikk regelmessig og omtrent daglig de neste seks årene.

Tingretten konkluderer med at det antakelig er snakk om flere hundre tilfeller av overgrep mot stesøsteren.

34-åringen har innrømmet at han hadde et seksuelt forhold til stesøsteren etter at hun fylte 16 år, men benekter ellers alle de andre forholdene han nå er dømt for. Retten mener imidlertid at mannen fremstår som helt uten troverdighet når han stiller seg uforstående til anklagene.

— Saken er meget alvorlig, særlig for stesøsteren som har fått hele sin oppvekst fra 10-årsalder til voksen kvinne mer eller mindre ødelagt på grunn av stebrorens misbruk, skriver Nordhordland tingrett i dommen.

Halvsøsteren har fortalt om overgrep som skjedde da hun var tolv år. Stesøsterens kusine ble ifølge dommen utsatt for et overgrep da hun var tolv eller tretten år gammel.

Dommen er i tråd med aktors påstand. Mannen må dessuten betale 250.000 kroner i oppreisningserstatning til sin stesøster, 175.000 kroner til halvsøsteren og 100.000 kroner til kusinen.