En mann i midten av 20-årene og en jente på ni år ble funnet bevisstløse og fraktet til Oslo universitetssykehus med luftambulanse.

Begge er til intensivbehandling med livstruende skader etter gassforgiftning, opplyser sykehuset til NTB søndag morgen.

Fikk ikke kontakt

Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 23.25 av en person med tilknytning til familien på hytta. Vedkommende oppholdt seg ikke selv på hytta, men dro opp dit fordi det ikke var mulig å få kontakt med familien.

Hytta ligger ved Lauvtjern utenfor Hokksund i Øvre Eiker kommune, og det er dårlig mobildekning i området.

Gasslekkasje

De første opplysningene gikk ut på at det dreide seg om en gasseksplosjon, men politiet mener at det i stedet kan være snakk om en gasslekkasje.

— Det er mye som taler for at dette er en ulykke og at det er mulig at det har vært en gasslekkasje. Brannvesenet på stedet har foretatt målinger, og det kan tyde på at det har vært en del gass der. Men det er altfor tidlig til å si noe sikkert, sier operasjonsleder Arild Ølberg i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Ifølge Aftenposten skyldes ulykken etter alt å dømme en propanlekkasje. Det var ingen ytre skader på noen av personene som ble funnet på hytta.

— Vi vil reise opp til hytta for å foreta en mer gjennomgående teknisk undersøkelse på stedet om få timer. Vi håper å få en best mulig forklaring på hva som har skjedd og hvorfor. Fortsatt er det ingen grunn til å tro at dette er noe annet enn en ulykke, sier operasjonsleder Morten Eriksson til NTB søndag klokken 8.

Familie

Politiet bekrefter at det var en familie som oppholdt seg på hytta.

— Mannen er imidlertid ikke far til barna, opplyser operasjonsleder Marianne Mørch til NTB.

De to omkomne ble fraktet ut av hytta ved 2-tiden og vil bli obdusert på Rikshospitalet mandag.