— Familien har brukt ett ord for å beskrive denne dagen, blytung, sier Geir Strand som er talsmann for familien i forbindelse med begravelsen.

Sigrid Schjetne ble funnet drept på Kolbotn utenfor Oslo 3. september. Saken fikk mye oppmerksomhet og skapte stort engasjement. Det er derfor ventet at svært mange kommer til å delta under begravelsen onsdag formiddag.

— Familien setter stor pris på dette Det viser hvor stort engasjement saken har skapt, sier Geir Strand.

Sigrid forsvant på Østensjø i Oslo natt til 5. august, da hun var på vei hjem etter å ha vært på besøk hos en venninne. Den samme natten ble mobiltelefonen og skoene hennes funnet i en barnehage i nærheten av der hun bodde, men ellers var det ingen spor etter hva som var skjedd med jenta.

I de påfølgende ukene deltok mange hundre frivillige i letingen etter Sigrid, men først 3. september kom det et gjennombrudd i saken.

Omtrent samtidig som 16-åringen ble funnet drept i et skogholt, ble to menn pågrepet og siktet for å ha drept henne. De to, en 37-åring og en 64-åring, sitter fortsatt fengslet med full isolasjon, og politiet sa senest tirsdag at mistanken mot begge mennene er styrket etter lange runder med avhør.