— Hvis alle dere reiser til Afghanistan i én dag, vil landet bli fritt, sa en av demonstrantene, som kaller seg Mohammed, til det oppmøtte pressekorpset mens fem-seks personer rigget opp lydanlegg til Afghanistan-demonstrasjonen. Overfor NTB avviser han at han har noe å gjøre med videoen en 21-åring fra Skien er pågrepet og siktet for å ha lagt ut på internett.

Politi og hester

— Jeg har ikke peiling på hva den videoen er. Vi er bare folk som bor i Norge, som vil demonstrere mot norsk tilstedeværelse i Afghanistan, sier han.

Arrangøren anslo på forhånd at mellom 500 og 700 demonstranter kunne komme til å møte opp, men politiet tror det blir langt færre. På plass utenfor Stortinget er fire vanlige politibiler og tre av politiets større, nye innsatsbiler. De er også til stede med seks politihester.

Protest mot protesten

Irakerne Kaltham Lie og Abdul Rawashda fra organisasjonen Skeiv Verden var blant dem som hadde møtt opp for å protestere mot demonstrantene.

— Vi er også imot krig, men dette miljøet står for konservative verdier som undertrykker lesbiske og homofile. Vi vil kunne si vår mening uten å bli truet på livet, og det var nettopp dette vi flyktet fra, sier Lie til NTB.