Politiet forteller at funnet ble gjort i 21.30-tiden torsdag kveld i Sondrevegen på Montebello.

— Det var en beboer som varslet politiet i går kveld om en feilparkertbil på snuplassen. Bilen hadde stått der i noe tid. Det ble først ansett som en trafikkmelding. Ved nærmere undersøkelser ble det funnet en død person, forteller politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse fredag.

Bilen sto parkert på en snuplass innerst i Sondrevegen på Montebello i Oslo. Hele snuplassen er merket med parkering forbudt, skriver Aftenposten.no.

Da politiet kom til stedet, fant de altså den døde mannen i bilen.

— Vi har hatt folk på jobb i hele natt, krimteknikere rykket ut til stedet. Det har også vært jobbet grundig på bilen, og det jobbes fortsatt med den, sier Rohde.

Sannsynligvis drap

— I natt ble det klart,ut fra de skader som er på avdøde, at vi mener vi står overfor et drap, sier Rohde, som er politiinspektør ved seksjon for vold og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt.

Hun kan ikke gå inn på skader på nåværende tidspunkt av hensyn til etterforskningen, og vil heller ikke si noe om beslag. Hun forteller videre at politiet foreløpig ikke vet hvem den drepte mannen er.

— Derfor er heller ikke noen pårørende varslet. Jeg håper at vi i løpet av dagen, senest morgendagen,har en klar identitet slik at vi får flere opplysninger, sier Rohde.

Kriminalteknikere har jobbet med bilen i hele natt, og jobber fortsatt. Rettsmedisinere reiste også til stedet for å observere, og jobber videre med obduksjon i dag.

— Jeg kan ikke gå inn på detaljer om hva som er funnet på stedet, utover at skadene som er på den avdøde gjør at vi åpnet drapsetterforskning, svarer Rohde til Aftenposten.no etter en felles pressekonferanse fredag ettermiddag.

- Kjenner dere nasjonalitet til den drepte?

— Nei, vi kjenner ikke identiteten, og dermed ikke nasjonaliteten, sier Rohde.

Flere naboer forteller til Aftenposten.no at de har lagt merke til bilen, en lys eller sølvgrå personbil, sannsynligvis en stasjonsvogn, i flere dager. En nabo mener den kan ha kommet dit natt til søndag, sist helg.

Stått i flere dager

Om bilen sier politiet foreløpig bare at det er en stasjonsvogn.

— Vi er redde for å forskyve minnethos beboere somkan ha sett bilen, derfor gårvi ikkeut med mer informasjon, sier Rohde.

- Dere vet ikke noe om hvor lenge bilen kan ha stått der?

— Det er ikke entydige vitneutsagn, derfor vimå være forsiktige, og strekker tidssonen en uke tilbake, sier Rohde.

- Kan du si noe om funnene dere har gjort og indikasjoner på hvor lenge avdøde har ligget der?

— Vi avventer redegjørelsen fra rettsmedisiner, svarer Rohde, som også forteller at avdøde foreløpig ikke er obdusert.

- Er det noe som tyder på at han kan ha ligget der en stund?

— Nei, ikke «en stund».

- Er det noen naboer eller andre i området som har gjort observasjoner som dere anser som interessante?

— Alle observasjoner som er gjort i området vil være interessante i en innledende fase, både de som har betydning og de som viser seg å ikke ha betydning. Det var begrenset hvor mye vitneavhør vi rakk å gjøre i natt, også fordi mange sover, men i dag og innover i helgen vil det å få avhørt beboere være veldig viktig, sier Rohde.

Vet hvem som eier bilen

Rohde forteller at de har en del opplysninger om bilen, blant annet registreringsnummeret, men at de ikke kan gå ut med flere detaljer foreløpig.

— Vi har en mannsperson som er funnet drept i en bil. Vi vet hvem som eier bilen. Men vi kan ikke gå inn på opplysninger om bilen per nå, av hensyn til etterforskningen. Det er flere vitner vi skal avhøre i dag som kan ha sett bilen, og vi vil ikke påvirke deres minne, sier Rohde til Aftenposten.no.

- Var bilen meldt stjålet?

— Ikke som jeg kjenner til, sier hun.

- Har dere vært i kontakt med bileier?

— Vi ønsker å ikke gå i detalj om hvem vi har tatt kontakt med, sier Rohde.

I arbeidet med å finne den dreptes identitet sjekker politiet nå saken blant annet opp mot registeret over personer som er meldt savnet.

Politiet er svært interessert i å få opplysninger om bevegelser i området der bilen ble funnet.

BEKREFTER DRAP: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse fredag.
VIBEKE BUAN