Paret i 40-årene skulle etter planen ha kommet tilbake til Haukeli fjellstue mandag. Søk etter de to ble startet tirsdag formiddag, etter at de ble meldt savnet.

Før uværet tvang letemannskapene til å ta pause fra letingen tirsdag kved fant de ut at paret har vært innom Hellevassbu og Middalsbu. Politiet antar at paret har tatt retning tilbake mot Haukeliseter.

Dårlig sikt og skredfare

Onsdag fortsetter søket med hjelp fra Røde Kors og Norske Redningshunder.

Politiet opplyser at det er utfordrende værforhold på Haukelifjell med vanskelig sikt, 12-13 sekundmeter vind og minus 3 grader. I tillegg er skredfaren i området stor. Ifølge værprognosene skal været lette litt utover ettermiddagen, noe som betyr at det kan bli satt inn søk med helikopter i områder med ekstrem rasfare. Politiet har også har kontakt med skredeksperter som kan vurdere rasfaren underveis.

Søker med helikopter

— Vi kan ikke sende mannskaper inn før vi har visuell sikt og fått tatt ett søk med helikopter, sier innsatsleder Bjørn Olav Eilevstjønn i Telemark politidistrikt til NTB.

Politiet har fått opplyst at det savnede paret er godt utstyrt for å være på fjellet.

— Vi har også fått vite at de mest sannsynlig har med seg søker og mottaker. Og vi vet at den ene av de to er godt fjellvant, sier Eilevstjønn.