Kristelig Folkeparti går mest tilbake og havner sammen med Venstre under sperregrensen i TV 2s meningsmåling for november. Høyre og Frp har fortsatt en samlet oppslutning på over 50 prosent.

I målingen — utført av TNS Gallup - får Høyre 35,2 prosent, en økning på 0,6 prosentpoeng fra oktobermålingen. Frp får støtte fra 15,4 prosent av de spurte, noe som er 0,9 prosentpoeng lavere enn i forrige måned.

KrF mest tilbake

KrF går tilbake 1,9 prosentpoeng og til 3,2 prosent, det laveste i målingens historie og godt under sperregrensen på 4 prosent.

Hvis målingen var valgresultat, ville ikke partileder Knut Arild Hareide kommet inn på Stortinget for hjemfylket Hordaland.

— Jeg ser mer på snittet av målingene, og der ser jeg at vi har gode muligheter til å forbedre resultatet fra forrige valg, sier Hareide til TV 2.

Venstre har en oppgang på 0,2 prosentpoeng, men havner med 3,8 prosent fortsatt under sperregrensen.

Ap øker mest

Arbeiderpartiet har størst økning i målingen og går fram 1,8 prosentpoeng, til 30,2 prosent. For de øvrige partiene er tallene slik: Rødt 0,7 (+0,3), SV 4,4 (-0,3), Sp 5,6 (+0,7), Miljøpartiet De Grønne 0,2 (-1,0) og andre partier 1,2 (+0,4).

Alle endringene ligger innenfor feilmarginen som er mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng. Om denne målingen var valgresultatet ville Frp og Høyre fått 92 plasser på Stortinget, sju mer enn det som kreves for flertall.