— Vi har pågrepet og siktet tre personer for drap, to kvinner og en mann. En av dem har en familiær tilknytning til avdøde. Hun er avdødes samboer, sa jourhavende jurist Nora Ingebrigtsen i Follo politidistrikt på en pressekonferanse i politihuset i Ski søndag formiddag.

Siktede ringte

Politiet ble varslet om drapet i halv ett-tiden natt til søndag og var på stedet 10-15 minutter senere. Det var en av de siktede som ringte politiet og fortalte at en person var død. I tillegg til de tre siktede, ble en person brakt inn som vitne.

Nora Ingebrigtsen opplyser at den drepte mannen er født i 1981. Samboeren er født i 1980 og politiet opplyser at de konsentrerer etterforskningen rundt samboeren.

- Ikke flere pågripelser

De to siktede naboene, en mann og en kvinne født i henholdsvis 1963 og 1959, kan få endret status til vitner og blir trolig sjekket ut av saken etter hvert, får NTB opplyst. Nora Ingebrigtsen opplyser at det ikke ligger an til å bli flere pågripelser i saken.

— Observasjoner på stedet gjorde oss sikre på at vi står overfor et drap. Vi jobber nå med å få avklart rollene til de siktede, sier Ingebrigtsen.

Hun opplyser at den drepte mannen er født i 1981. Samboeren er født i 1980 og politiet opplyser at de konsentrerer etterforskningen rundt samboeren.

De to siktede naboene, en mann og en kvinne født i henholdsvis 1963 og 1959, kan få endret status til vitner og blir trolig sjekket ut av saken etter hvert, får NTB opplyst.

Nora Ingebrigtsen opplyser at det ikke ligger an til å bli flere pågripelser i saken.

Kjenner paret

— Observasjoner på stedet gjorde oss sikre på at vi står overfor et drap. Vi jobber nå med å få avklart rollene til de siktede, sier Ingebrigtsen.

Politiet opplyser at de satte i gang livreddende førstehjelp umiddelbart da de kom til boligen i Vestby. Ambulanse kom til stedet like etter, men mannen ble konstatert død etter kort tid.Kjent fra tidligere

Politiet kjenner til samboerparet fra flere tidligere anledninger. Den siktede samboeren pådro seg selv skader og er lagt inn på sykehus. Det er uklart hvor alvorlige skader det er snakk om.

— Vi vet ikke hvordan hun har pådratt seg skadene, sier Ingebrigtsen.

Politiet regner med å få avhørt de to naboene i løpet av søndag formiddag, men det er uklart når den avdødes samboer er i stand til å la seg avhøre, opplyser politiadvokaten.

Når og hvordan drapet skjedde, er ennå for tidlig å si noe om.

— Vi er veldig tidlig i etterforskningsfasen og håper vi har dannet oss et bilde av hendelsesforløpet i løpet av dagen. Vi er foreløpig usikre på drapstidspunktet og dødsårsaken, sier politioverbetjent Rune Isaksen til NTB.