Facebooks Oculus har fått sosiale funksjoner

Nå kan du møte vennene dine i den virtuelle virkeligheten.

Publisert Publisert

SOSIAL: I første omgang er det kikking på 360-graders videoer i Facebook det er snakk om Foto: Oculus

  • Tek.no
  • Vegar Jansen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Å være sosial over Internett er ikke noe nytt, ei heller i flere dimensjoner dersom vi tenker på store flerspillerspillog virtuelle verdener som Second Life.

Men som en virtuell «virkelighetsopplevelse» – altså gjennom VR – er det ganske så nytt. Dette er noeFacebook og Oculus vil forandre på.

VR-PROFIL: Folk med Samsung Vr Gear som er laget i samarbeid med Oculus, kan opprette en egen profil og søke etter andre VR-brukere på plattformen. Foto: Oculus

Det er neppe tilfeldig at Oculus Sociallanseres akkurat nå. For å komme i gang trenger du nemlig Samsung VR-briller Gear VRog en kompatibel mobiltelefon, og begge deler har over de siste ukene og dagene blitt dyttet på oss av Samsungs reklamekampanjer.

Så hvis du er en av dem som har eller får både VR-briller og mobil, vet du nå at det faktisk går an å bruke dette til noe.

  • Oculus-grunnlegger: Vi vil støtte Mac når Apple lager en god nok maskin

Spill og Facebook-video

I første omgang er det to spill som slippes. Det ene kalles Social Trivia, og er da forståelig nok et spørrespill hvor du i et virtuelt miljø kan konkurrere mot opp til fire venner eller fremmede fra hele verden.

SPILL: Konkurrer mot andre i Social Trivia. Foto: Oculus

Hvorvidt akkurat dette med VR-delen øker spenningen gjenstår å se. Det skal være å finne i «Concepts»-delen av Oculus-butikken.

Det andre spillet er mer i form av et konvensjonelt 3D-spill. Herobound: Gladiators kalles det, og er et flerspiller eventyrspill hvor du slår deg sammen med andre spillere for å banke monstre og demoner i en virtuell arena. Her kan du også prate direkte med dine medspillere.

Herobound: Gladiators. Foto: Oculus

Hvis du ikke er så gira på å konkurrere, men bare har lyst på litt virtuelt sosialt samvær, kan du også lage dine egne sosiale rom hvor du kan invitere venner og kjente. Der kan dere til og med se Twitch— eller Vimeo-strømmer sammen.En siste ting som må nevnes er at integrasjonen med Facebook også begynner nå. Det er ikke så merkelig –Facebook kjøpte jo tross alt Oculusfor to milliarder dollar for et par år siden.

TILBAKEMELDING: Nå skal du snart kunne reagere på 360 videoer med Facebooks emoticons. Foto: Oculus

I første omgang er det kikking på 360-graders videoer i Facebook det er snakk om, og fra neste uke av skal du kunne linke Facebook-kontoen din med Oculus Video for å personalisere 360-videostrømmen din basert på hvem du følger og hva du interesserer deg for. Snart skal du kunnereagere påog dele videoene med andre også.

Oculus-teamet varslet også om at nye utviklerverktøy var på vei, som da skal kunne gjøre det enda enklere å lage sosiale VR-spill og andre slike apper. Dette er med andre ord bare begynnelsen på Oculus Social.

Mediehuset Tek er eid av TU Media.

**Hva er egentlig dette Gear VR-greiene?

TEST: Denne brillen gjør mobilen din til en kinosal**

— Hva annet enn dataspill og porno vil VR være godt for?

Teknologimagasinet: Er VR det neste store?

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Facebook kjøper populær selfiefilter-app

  2. Netflix-advarselen mange nordmenn har gruet seg til er her

  3. I Japan har de åpnet hotell hvor menneskelige ansatte bare blir tilkalt i nødstilfeller

  4. Publiserer hemmelig liste over forbudte domenenavn

  5. Nå kan du spille deg gjennom dataspillhistorien

BT anbefaler

Skyss ringes ned av fortvilte kunder. Slik svarer busselskapet.

Når tar streiken slutt? Dekker Skyss taxi? Og får man penger hvis man har betalt for månedskort? Skyss svarer.

LES SAKEN
  1. VR-briller