Påstand om ti måneders fengsel for Ubaydullah Hussain

Aktor i Oslo tingrett har lagt ned påstand om ti måneders fengsel, tre av dem betinget, i straffesaken mot Ubaydullah Hussain i Oslo tingrett.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Hussain er blant annet tiltalt for trusler mot navngitte journalister og diskriminerende og hatefulle ytringer. Han nekter straffskyld på alle tiltalepunkter.

— Min påstand er fengsel i ti måneder, hvorav tre måneder gjøres betinget, sa statsadvokat Carl Fredrik Fari i retten torsdag.

Sakens kjerne er hvor grensen går mellom lovlige ytringer og ulovlige trusler og hatmeldinger.

Hussain var tidligere leder for den islamistiske gruppen Profetens Ummah.

28-åringen er tiltalt for å ha truet en sakkyndig i rettssaken mot mulla Krekar i oktober 2012. Hussein er også tiltalt for å ha sendt truende eposter til to journalister.

Videre er han tiltalt for å ha kommet med hatefulle ytringer mot jøder på internett, og for å ha hetset forfatteren Amal Aden for hennes homofile legning.

Det faktiske innholdet i de fleste av de fem uttalelsene som nå behandles i retten, er ubestridt. Spørsmålet er om de representerer trusler, og aktor la i sin prosedyre vekt på at Hussains uttalelser er fremsatt offentlig.

I forkant av aktors prosedyre la forsvarer John Christian Elden fram noe mer bevis i saken. Elden skal holde sin prosedyre senere torsdag.

Publisert