Natur og Ungdom sperrer vei

Vevring: Natur og Ungdom sier de har sperret av veien inn til Engebøfjellet ved Førdefjorden, hvor gruveselskapet Nordic Mining skal gjøre prøveboringer.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Ifølge leder Ingrid Skjoldvær har Natur og Ungdom 15 personer på stedet. De har tatt med seg lenker og er forberedt på å lenke seg fast.

— I første omgang har vi satt opp noen trebukker i veien og en lavvo. Vi har folk som passer på døgnet rundt og kommer ikke til å slippe noen anleggsmaskiner forbi, sier Skjoldvær til NTB.

- Har 2000 personer

Organisasjonen er forberedt på en flere uker lang aksjon og sier de har nok av folk til å holde det gående lenge.

— Vi har hittil samlet over 2.000 personer på liste for sivilt ulydige aksjoner mot det omstridte gruveprosjektet, skriver organisasjonen i en pressemelding.

— Vi er kjent med at det forberedes en demonstrasjon tirsdag, sier Espen Gulliksen, operasjonsleder i politiet i Sogn og Fjordane til BT.

Dumpes i Førdefjorden

Nordic Mining har fått tillatelse til å grave frem mineralet rutil fra Engebøfjellet i Naustdal kommune i Sogn og Fjordane. Avfallet skal dumpes i Førdefjorden, utenfor bygden Vevring.

Planene er klaget inn til EFTAs overvåkingsorgan ESA og til Kongen i statsråd. Klagen er enda ikke behandlet, men selskapet har fått tillatelse til å sette i gang med prøveboringer fra tirsdag, ifølge Natur og Ungdom.

Ifølge NRK skal to borerigger bore 37 hull i fjellet i løpet av de neste to månedene, til sammen 6.000 meter med borekjerne.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Savnet gutt (4) funnet på Voss: – Han var så trøtt at han sovnet på skulderen til mannskapet

  2. Lam fikk halen bitt av: – Noen hundeeiere ødelegger for alle andre

  3. «Hinsides lang kø.» Samtidig lå en ferge ubrukt ved kaien. – De burde sett dette komme.

  4. Sjeldan fugl observert på Hjellestad

  5. – Vi mistet noe veldig bra da vi gikk tilbake til fulle dager i barnehagen

  6. Denne boligen er den dyreste i Bergen i år