En oversikt over de ti ordene som er søkt etter flest ganger hver måned, viser at Utøya ikke uventet ligger øverst i flere måneder etter terrorhandlingene i sommer. I vår dominerte Egypt i februar, mens Libya kom høyt opp i april, mai og juni.

Bergen ligger helt på topp i desember, og er ellers med blant de ti mest søkte ordene i alle årets tolv måneder. Barn og skole er også gjengangere.

Arkivet inneholder alt redaksjonelt stoff fra de fleste norske papiraviser og er trolig mest kjent blant journalister. Men egentlig kan alle benytte seg av det, sier nordisk analysesjef Kristina Nilsen i Retriever, som eier Atekst.

— Alle bibliotek har tilgang til arkivet. Der kan man henvende seg til en bibliotekar og få hjelp til å søke, for eksempel i forbindelse med slektsgranskning eller andre prosjekter, sier Nilsen til NTB.

Hun har selv grublet en del på hvordan Bergen kan ha kommet så høyt på listene for 2011, uten å ha noe eksakt svar å komme med.

— Det kan være en lokal redaksjon som søker veldig aktivt, eller en høyskole eller et universitet som er flink til å søke etter nyheter om seg selv, sier hun.

Mer forståelig er lavkarbo, som dukker opp utpå høsten. Blant norske selskaper er Statoil og Adecco med, mens sportsbegivenheter kun er representert ved to bokstaver: VM, nummer 6 i februar. Politikeren som er søkt etter flest ganger, er den samme som alltid de siste årene: Jens Stoltenberg.