Etterlyser tre menn

Politiet i Vestfold står fortsatt uten mistenkte etter drapet på 87 år gamle Hamida Didovic i Horten.

Publisert Publisert

DREPT: Politiet på vakt ved huset hvor en 87 år gammel dame ble funnet drept i Horten fredag morgen. Foto: Morten Holm / Scanpix Foto: Holm, Morten

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Politiet opplyser i en pressemelding at de tre mennene de ønsker å komme i kontakt med er i 20-30-årene. Alle er sett i nærheten av åstedet i Torgaten 6 i Horten mellom klokken 2 og 3 natt til fredag. Alle de tre har status som vitner.

Den ene er en mann på cirka 190 cm og hadde på seg en rød jakke. Den andre er cirka 175-180 cm høy og den tredje er noe lavere. Han hadde på seg en lys lue. Politiet ber videre alle som har beveget seg i Horten sentrum natt til fredag om å ta kontakt med politiet.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med personer som mellom klokken 2 og 3 natt til fredag har sett en personbil i området rundt åstedet. Politiet antar at bilen var rød.

Hamida Didovic ble funnet død og bakbundet i leiligheten sin i Horten fredag morgen. Hele leiligheten var endevendt. Politiet i Vestfold understreker lørdag at de fortsatt står uten mistenkte, men at etterforskningen forsetter utover dagen med avhør og tekniske undersøkelser på åstedet.

— Drept av ranere Familien til Hamida Didovic tror den 87 år gamle kvinnen ble drept av ranere som var ute etter sparepengene hennes. De kritiserer politiet for å ha henlagt saken etter ransforsøket i fjor høst.

I september i fjor ble Didovic overfalt og forsøkt ranet i leiligheten sin. Ranerne stakk av da Didovics sønn, som bor i leiligheten over, hørte lyder og kom løpende ned.

Familien tror de samme ranerne kom tilbake for å forsøke seg på nytt.

— De var ute etter sparepengene hennes, men de fant dem ikke sist. Jeg tror de planla dette ranet, men nå drepte de henne, sier sønnen Fehim Didovic til VG.

Sammen med en nabo fant han moren død i sengen, delvis skjult under en pute og en dyne.

Barnebarnet Edin Didovic sier at familien er opprørt over at politiet henla saken om ransforsøket.

— De etterforsket ikke det forrige overfallet skikkelig. En av naboene var vitne til ranet. Nå er det for sent, sier han.

Bred etterforskning

Politiet bekrefter at saken fra i fjor høst ble henlagt, men sier at den var gjenstand for bred etterforskning. Saken ble henlagt på grunn av ukjent gjerningsmann.

— Vi prøver nå å finne likhetstrekk mellom denne hendelsen og det som nå har skjedd, sa politiadvokat Thomas Kragelund i Vestfold politidistrikt til NTB fredag.

Den eldre kvinnen sparte opp penger slik at hun kunne gravlegges i hjembyen Kljuc i Bosnia, ifølge barnebarnet. Hun skal tidligere ha oppbevart 125.000 kroner hjemme, men etter ransforsøket i fjor ble pengene flyttet over i en bankboks.

SPOR: Politiets teknikere i Horten henter ut gjenstander fra huset. FOTO: Scanpix Foto: Holm, Morten

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Bergen sentrum: – Falt stygt på elsparkesykkel

  2. Jente (3) frakta til Haukeland med luft­ambulanse etter å ha havna i sjøen

  3. Her pipler klimagass opp fra norsk sokkel

  4. DN: Flere smittet etter fest i hjemmet til smittevern­overlege

  5. Reagerer på lade­kaos etter norgesferie. Elbil­foreningen mener Tesla har svaret.

  6. – Han skaper veldig stor trivsel